* Weer

Hoop op bijzonder natuurfenomeen: lichtende nachtwolken

Noord-Holland – De komende nachten zijn mogelijk zogenoemde lichtende nachtwolken te zien: een zilverblauw schijnsel. Deze wolken kunnen tot zo’n anderhalf uur na zonsondergang aan de noordwestelijke hemel zichtbaar zijn.

Ook voor zonsopkomst bestaat de kans de ‘lichtgevende’ wolken te zien, maar dan aan de noordoostelijke hemel, aldus Weeronline. De aankomende dagen gaat de zon omstreeks 22:00 uur onder.

Lichtende nachtwolken kunnen zich vormen wanneer zeer kleine ijskristallen ontstaan op stofdeeltjes op grote hoogte. Zonlicht wordt door de ijskristallen weerkaatst naar het aardoppervlak, wat ervoor zorgt dat de wolken zilverachtig oplichten in het donker.

Of dit natuurfenomeen daadwerkelijk optreedt, is altijd afwachten. Sinds afgelopen donderdag zijn de condities op onze breedte ideaal. Het moet dan wel helder zijn en dit is komende nacht waarschijnlijk nog niet het geval. Zondagavond en in de nacht naar maandag is de kans op helder weer een stuk groter, vooral in het noorden van het land.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.