Hoop op bijzonder natuurfenomeen: lichtende nachtwolken

Noord-Holland – De komende nachten zijn mogelijk zogenoemde lichtende nachtwolken te zien: een zilverblauw schijnsel. Deze wolken kunnen tot zo’n anderhalf uur na zonsondergang aan de noordwestelijke hemel zichtbaar zijn.

Ook voor zonsopkomst bestaat de kans de ‘lichtgevende’ wolken te zien, maar dan aan de noordoostelijke hemel, aldus Weeronline. De aankomende dagen gaat de zon omstreeks 22:00 uur onder.

Lichtende nachtwolken kunnen zich vormen wanneer zeer kleine ijskristallen ontstaan op stofdeeltjes op grote hoogte. Zonlicht wordt door de ijskristallen weerkaatst naar het aardoppervlak, wat ervoor zorgt dat de wolken zilverachtig oplichten in het donker.

Of dit natuurfenomeen daadwerkelijk optreedt, is altijd afwachten. Sinds afgelopen donderdag zijn de condities op onze breedte ideaal. Het moet dan wel helder zijn en dit is komende nacht waarschijnlijk nog niet het geval. Zondagavond en in de nacht naar maandag is de kans op helder weer een stuk groter, vooral in het noorden van het land.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*