12.6 C
Purmerend
dinsdag 28 mei 2024
Home* WeerHoop op bijzonder natuurfenomeen: lichtende nachtwolken

Hoop op bijzonder natuurfenomeen: lichtende nachtwolken

Noord-Holland – De komende nachten zijn mogelijk zogenoemde lichtende nachtwolken te zien: een zilverblauw schijnsel. Deze wolken kunnen tot zo’n anderhalf uur na zonsondergang aan de noordwestelijke hemel zichtbaar zijn.

Ook voor zonsopkomst bestaat de kans de ‘lichtgevende’ wolken te zien, maar dan aan de noordoostelijke hemel, aldus Weeronline. De aankomende dagen gaat de zon omstreeks 22:00 uur onder.

Lichtende nachtwolken kunnen zich vormen wanneer zeer kleine ijskristallen ontstaan op stofdeeltjes op grote hoogte. Zonlicht wordt door de ijskristallen weerkaatst naar het aardoppervlak, wat ervoor zorgt dat de wolken zilverachtig oplichten in het donker.

Of dit natuurfenomeen daadwerkelijk optreedt, is altijd afwachten. Sinds afgelopen donderdag zijn de condities op onze breedte ideaal. Het moet dan wel helder zijn en dit is komende nacht waarschijnlijk nog niet het geval. Zondagavond en in de nacht naar maandag is de kans op helder weer een stuk groter, vooral in het noorden van het land.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.6 ° C
13.4 °
11 °
78 %
1.8kmh
100 %
di
17 °
wo
16 °
do
17 °
vr
16 °
za
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.