6.7 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
HomePolitiekStadspartij: "Statushouders geen voorrang meer op sociale huurwoningen"

Stadspartij: “Statushouders geen voorrang meer op sociale huurwoningen”

Purmerend – De stadspartij wil in Purmerend, net als Alkmaar en Castricum, dat statushouders geen voorrang meer krijgen bij het toewijzen van sociale huurwoningen. Volgens de partij blijkt uit gesprekken met Purmerenders dat er een groot ongenoegen is dat statushouders met een verblijfsvergunning voorrang krijgen bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Raadslid Coen Lageveen heeft hierover schriftelijke raadsvragen aan het college gesteld en wil het huidige beleid aanpassen.

Het raadslid stelt dat er in Purmerend een lange wachttijd is voor een sociale huurwoning. Statushouders krijgen in Purmerend voorrang bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Hij vraagt of het College het met de Stadspartij eens is dat, zeker voor de beeldvorming, het vreemd is dat statushouders voorrang krijgen boven de Purmerenders bij toewijzing van een sociale huurwoning.

Ook wil hij weten of er een boete staat op het niet tijdig huisvesten van statushouders met een verblijfsvergunning en wil het raadslid antwoord op de vraag wat het College gaat doen om er voor te zorgen dat statushouders geen voorrang meer krijgen bij toewijzing van sociale huurwoningen.

De vragen zijn hier in te zien: Download.

Reacties op dit onderwerp van andere fracties:

Relevant bericht:

Taakstelling huisvesting vergunninghouders loopt achter in regioSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
76 %
3.6kmh
100 %
ma
7 °
di
10 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.