Stadspartij: “Statushouders geen voorrang meer op sociale huurwoningen”

Purmerend – De stadspartij wil in Purmerend, net als Alkmaar en Castricum, dat statushouders geen voorrang meer krijgen bij het toewijzen van sociale huurwoningen. Volgens de partij blijkt uit gesprekken met Purmerenders dat er een groot ongenoegen is dat statushouders met een verblijfsvergunning voorrang krijgen bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Raadslid Coen Lageveen heeft hierover schriftelijke raadsvragen aan het college gesteld en wil het huidige beleid aanpassen.

Het raadslid stelt dat er in Purmerend een lange wachttijd is voor een sociale huurwoning. Statushouders krijgen in Purmerend voorrang bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Hij vraagt of het College het met de Stadspartij eens is dat, zeker voor de beeldvorming, het vreemd is dat statushouders voorrang krijgen boven de Purmerenders bij toewijzing van een sociale huurwoning.

Ook wil hij weten of er een boete staat op het niet tijdig huisvesten van statushouders met een verblijfsvergunning en wil het raadslid antwoord op de vraag wat het College gaat doen om er voor te zorgen dat statushouders geen voorrang meer krijgen bij toewijzing van sociale huurwoningen.

De vragen zijn hier in te zien: Download.

Reacties op dit onderwerp van andere fracties:

Relevant bericht:

Taakstelling huisvesting vergunninghouders loopt achter in regio


Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*