PolitiekPurmerend

Stadspartij: “Statushouders geen voorrang meer op sociale huurwoningen”

Purmerend – De stadspartij wil in Purmerend, net als Alkmaar en Castricum, dat statushouders geen voorrang meer krijgen bij het toewijzen van sociale huurwoningen. Volgens de partij blijkt uit gesprekken met Purmerenders dat er een groot ongenoegen is dat statushouders met een verblijfsvergunning voorrang krijgen bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Raadslid Coen Lageveen heeft hierover schriftelijke raadsvragen aan het college gesteld en wil het huidige beleid aanpassen.

Het raadslid stelt dat er in Purmerend een lange wachttijd is voor een sociale huurwoning. Statushouders krijgen in Purmerend voorrang bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Hij vraagt of het College het met de Stadspartij eens is dat, zeker voor de beeldvorming, het vreemd is dat statushouders voorrang krijgen boven de Purmerenders bij toewijzing van een sociale huurwoning.

Ook wil hij weten of er een boete staat op het niet tijdig huisvesten van statushouders met een verblijfsvergunning en wil het raadslid antwoord op de vraag wat het College gaat doen om er voor te zorgen dat statushouders geen voorrang meer krijgen bij toewijzing van sociale huurwoningen.

De vragen zijn hier in te zien: Download.

Reacties op dit onderwerp van andere fracties:

https://twitter.com/PurmerendPVV/status/1046669469786001408

Relevant bericht:

Taakstelling huisvesting vergunninghouders loopt achter in regio

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.