* KunstPurmerend

Kunstroute Purmerend: Beeldslagerij Dekker meats Dekker uitgelicht

Purmerend – Vandaag was de laatste dag van de Kunstroute Purmerend waar 15 kunstenaars hun atelier open hebben gezet of juist hun werk en atelier mee hadden genomen om hun werk in een pop-up store te laten zien. Het thema van de kunstroute was dit jaar “Dieren in de kunst”.

Zo had het kunstenaarsechtpaar Dekker het idee om dit weekend een beeldslagerij te beginnen in een pop-up store. “Hiermee willen we laten zien dat vlees niet alleen maar in een pakje zit maar dat er toch echt een dier aan te pas komt. Dit dier moest in het zonnetje. Vooral de jongere generatie weet niet beter dat het uit de supermarkt komt.”, zegt Maarten Dekker.

Stenen die lijken op vlees.

Maarten en Marijke zijn elkaar zo’n 6 jaar geleden weer tegengekomen en de vonk sloeg over. In de jonge jaren zaten ze bij elkaar in de klas. Marijke houdt zich vooral bezig met de grafische kant van de kunst terwijl Maarten vooral druk is met de kant van het beeldhouwen. Voor de kunstroute Purmerend besloot het echtpaar om hun beide kunst te verweven met als gevolg een beeldslagerij. Stenen die lijken op vlees. Zorgvuldig door Maarten uitgekozen en bewerkt. Grafisch door Marijke versterkt.

Tijdens het gesprek komen er alleen maar positieve reacties binnen: “Wat gaaf en interessant.”, geeft een bezoeker aan. “Net echt, knap gedaan”, zegt een ander. “De plofkip, CO2 uitstoot, biologisch vlees, vleesvervangers die op vlees lijken. In een tijd dat de discussie over vlees hoog is, is het goed dat er over gesproken blijft worden. Wij willen dit ook gaande houden. Binnen de beeldslagerij kunnen wij de dieren van de slagerij wat extra aandacht geven die ze verdienen..”, besluit Marijke.

Meer informatie op: Marijkedekker.nl en op lightentheload.nl

Foto’s: Rob Klaucke

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.