15.6 C
Purmerend
maandag 2 oktober 2023
Home* KunstKunstroute Purmerend: Beeldslagerij Dekker meats Dekker uitgelicht

Kunstroute Purmerend: Beeldslagerij Dekker meats Dekker uitgelicht

Purmerend – Vandaag was de laatste dag van de Kunstroute Purmerend waar 15 kunstenaars hun atelier open hebben gezet of juist hun werk en atelier mee hadden genomen om hun werk in een pop-up store te laten zien. Het thema van de kunstroute was dit jaar “Dieren in de kunst”.

Zo had het kunstenaarsechtpaar Dekker het idee om dit weekend een beeldslagerij te beginnen in een pop-up store. “Hiermee willen we laten zien dat vlees niet alleen maar in een pakje zit maar dat er toch echt een dier aan te pas komt. Dit dier moest in het zonnetje. Vooral de jongere generatie weet niet beter dat het uit de supermarkt komt.”, zegt Maarten Dekker.

Stenen die lijken op vlees.

Maarten en Marijke zijn elkaar zo’n 6 jaar geleden weer tegengekomen en de vonk sloeg over. In de jonge jaren zaten ze bij elkaar in de klas. Marijke houdt zich vooral bezig met de grafische kant van de kunst terwijl Maarten vooral druk is met de kant van het beeldhouwen. Voor de kunstroute Purmerend besloot het echtpaar om hun beide kunst te verweven met als gevolg een beeldslagerij. Stenen die lijken op vlees. Zorgvuldig door Maarten uitgekozen en bewerkt. Grafisch door Marijke versterkt.

Tijdens het gesprek komen er alleen maar positieve reacties binnen: “Wat gaaf en interessant.”, geeft een bezoeker aan. “Net echt, knap gedaan”, zegt een ander. “De plofkip, CO2 uitstoot, biologisch vlees, vleesvervangers die op vlees lijken. In een tijd dat de discussie over vlees hoog is, is het goed dat er over gesproken blijft worden. Wij willen dit ook gaande houden. Binnen de beeldslagerij kunnen wij de dieren van de slagerij wat extra aandacht geven die ze verdienen..”, besluit Marijke.

Meer informatie op: Marijkedekker.nl en op lightentheload.nl

Foto’s: Rob KlauckeSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,620FansLike
2,502VolgersVolg
1,619VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.6 ° C
17.2 °
13.9 °
81 %
1.8kmh
100 %
ma
21 °
di
17 °
wo
16 °
do
16 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.