Purmerend

Regenboogestafette van start, wethouder hijst eerste vlag

Purmerend – Vanochtend hees wethouder Harry Rotgans een regenboogvlag bij het stadhuis als aftrap van de regenboogestaffete. Na een korte toespraak, waarin de wethouder het belang van gelijkheid voor een ieder benadrukte, werd de vlag gehesen. Op 8 locaties in de stad zullen vanmiddag regenboogvlaggen wapperen.

Verschillende organisaties betrokken bij het organiseren van de Regenboogmaand gaan meerdere locaties langs om regenboogvlaggen te hijsen. Op deze manier ontstaat er een regenboogestafette in Purmerend.

Om 11.00 uur starte de regenboogestafette bij het stadhuis. Hiervandaan vertrok er een grote oude schoolbus richting andere organisaties om daar een regenboogvlag te hijsen. Deelnemende organisaties zijn de Rusthoeve, Tien Gemeenten, Clusius, Antoni Gaudí, Prinsenstichting, Apostolisch Genootschap en het Politiebureau. Om 14:00 zal de vlag als laatste bij het politiebureau in de vlaggenmast pronken.

Na het hijsen van de vlag bij het stadhuis trakteerde COC songfestival winnares 2017 Dana Petlan de aanwezigen op het liedje “De tijd”

Regenbooggemeente

Purmerend is sinds 2012 regenbooggemeente. In Nederland zijn 42 van deze gemeenten, die actief beleid voeren voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBT-inwoners, zodat ook zij overal zichzelf kunnen zijn. In Purmerend ligt de focus voor een groot deel op LHBT-jongeren. Veel hebben te maken met negatieve reacties van leeftijdsgenoten, pesten en geweld. Ook zijn zij meer kwetsbaar voor bijvoorbeeld depressie en zelfmoord. Wethouder Rotgans: ‘Daarom zijn wij een regenbooggemeente en werken wij samen met partners aan gelijkwaardigheid van mensen in alle opzichten.’

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.