18.8 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
HomePurmerendRegenboogestafette van start, wethouder hijst eerste vlag

Regenboogestafette van start, wethouder hijst eerste vlag

Purmerend – Vanochtend hees wethouder Harry Rotgans een regenboogvlag bij het stadhuis als aftrap van de regenboogestaffete. Na een korte toespraak, waarin de wethouder het belang van gelijkheid voor een ieder benadrukte, werd de vlag gehesen. Op 8 locaties in de stad zullen vanmiddag regenboogvlaggen wapperen.

Verschillende organisaties betrokken bij het organiseren van de Regenboogmaand gaan meerdere locaties langs om regenboogvlaggen te hijsen. Op deze manier ontstaat er een regenboogestafette in Purmerend.

Om 11.00 uur starte de regenboogestafette bij het stadhuis. Hiervandaan vertrok er een grote oude schoolbus richting andere organisaties om daar een regenboogvlag te hijsen. Deelnemende organisaties zijn de Rusthoeve, Tien Gemeenten, Clusius, Antoni Gaudí, Prinsenstichting, Apostolisch Genootschap en het Politiebureau. Om 14:00 zal de vlag als laatste bij het politiebureau in de vlaggenmast pronken.

Na het hijsen van de vlag bij het stadhuis trakteerde COC songfestival winnares 2017 Dana Petlan de aanwezigen op het liedje “De tijd”

Regenbooggemeente

Purmerend is sinds 2012 regenbooggemeente. In Nederland zijn 42 van deze gemeenten, die actief beleid voeren voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBT-inwoners, zodat ook zij overal zichzelf kunnen zijn. In Purmerend ligt de focus voor een groot deel op LHBT-jongeren. Veel hebben te maken met negatieve reacties van leeftijdsgenoten, pesten en geweld. Ook zijn zij meer kwetsbaar voor bijvoorbeeld depressie en zelfmoord. Wethouder Rotgans: ‘Daarom zijn wij een regenbooggemeente en werken wij samen met partners aan gelijkwaardigheid van mensen in alle opzichten.’Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
18.8 ° C
20.1 °
16.7 °
76 %
4kmh
17 %
ma
19 °
di
21 °
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.