Regenboogestafette van start, wethouder hijst eerste vlag

Themamaand ter bevordering sociale acceptatie homoseksuelen en transgenders

Purmerend – Vanochtend hees wethouder Harry Rotgans een regenboogvlag bij het stadhuis als aftrap van de regenboogestaffete. Na een korte toespraak, waarin de wethouder het belang van gelijkheid voor een ieder benadrukte, werd de vlag gehesen. Op 8 locaties in de stad zullen vanmiddag regenboogvlaggen wapperen.

Verschillende organisaties betrokken bij het organiseren van de Regenboogmaand gaan meerdere locaties langs om regenboogvlaggen te hijsen. Op deze manier ontstaat er een regenboogestafette in Purmerend.

Om 11.00 uur starte de regenboogestafette bij het stadhuis. Hiervandaan vertrok er een grote oude schoolbus richting andere organisaties om daar een regenboogvlag te hijsen. Deelnemende organisaties zijn de Rusthoeve, Tien Gemeenten, Clusius, Antoni Gaudí, Prinsenstichting, Apostolisch Genootschap en het Politiebureau. Om 14:00 zal de vlag als laatste bij het politiebureau in de vlaggenmast pronken.

Na het hijsen van de vlag bij het stadhuis trakteerde COC songfestival winnares 2017 Dana Petlan de aanwezigen op het liedje “De tijd”

Regenbooggemeente

Purmerend is sinds 2012 regenbooggemeente. In Nederland zijn 42 van deze gemeenten, die actief beleid voeren voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBT-inwoners, zodat ook zij overal zichzelf kunnen zijn. In Purmerend ligt de focus voor een groot deel op LHBT-jongeren. Veel hebben te maken met negatieve reacties van leeftijdsgenoten, pesten en geweld. Ook zijn zij meer kwetsbaar voor bijvoorbeeld depressie en zelfmoord. Wethouder Rotgans: ‘Daarom zijn wij een regenbooggemeente en werken wij samen met partners aan gelijkwaardigheid van mensen in alle opzichten.’

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*