PurmerValley Hackaton: “58 deelnemers, 10 groepen, 1 opdracht”

Purmerend – 58 deelnemers verdeeld over 10 groepen. De opdracht? Verzin een ICT-gerelateerde oplossing om de kloof tussen scholieren en bedrijfsleven te verkleinen. Dit omdat het huidige schoolsysteem onvoldoende aansluit aan de behoefte van het bedrijfsleven. Het evenement wordt georganiseerd door PurmerValley.

De deelnemers hebben nog zo’n 6 uur om de oplossing te verzinnen, bij te schaven en te ontwikkelen. De ene groep ziet de oplossing in een app, terwijl de andere groep met een zelflerende website komt. De deelnemende teams strijden voor het beste concept, de eer, media-aandacht én natuurlijk de hoofdprijs van € 1.000,- vrij te besteden en een bedrijfsbezoek bij de creatieve broedplaats van het nieuwe hoofdkantoor Microsoft.

De uitkomsten van de hackathon zijn input voor onderwijsinstellingen, overheid en ondernemers. Daarmee kunnen zij stappen zetten om die kloof te verkleinen. De jury let op het best uitgedachte concept, de innovativiteit van de oplossing, als de haalbaarheid en het businesspotentieel.

Vanavond om 21:00 moeten de teams hun oplossing pitchen voor een jury. De jury bestaat uit:

  • Henny Maes, directievoorzitter Rabobank Waterland en Omstreken
  • René Visser, directeur MAVO PSG, Campusvoorzitter VMBO-PRO
  • Daniël Pardoen, algemeen directeur ITSD
  • Paul van Meekeren, wethouder Gemeente Purmerend

Doel

Het doel van de PurmerValley Hackathon is om jongeren, onderwijsinstellingen en bedrijven met elkaar in verbinding te brengen. Jongeren krijgen zo een beter idee van de toekomstmogelijkheden van werken in de ICT in Purmerend. Rabobank Waterland en Omstreken en de gemeente Purmerend ondersteunen het initiatief en zien kansen om op deze manier talent te behouden voor de stad en de economie te versterken.

Meer informatie over PurmerValley? https://www.purmer-valley.com

De organisatie geeft al aan dit evenement volgend jaar te herhalen.

Deelnemers in actie zien? Kom dan een kijkje nemen in de aula VMBO-Campus PSG in Purmerend. SG Gerrit Rietveld te Spinnekop 1 in Purmerend.

Foto’s: Rob Klaucke

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*