10 C
Purmerend
zaterdag 1 april 2023
HomePurmerendPurmerValley Hackaton: "58 deelnemers, 10 groepen, 1 opdracht"

PurmerValley Hackaton: “58 deelnemers, 10 groepen, 1 opdracht”

Purmerend – 58 deelnemers verdeeld over 10 groepen. De opdracht? Verzin een ICT-gerelateerde oplossing om de kloof tussen scholieren en bedrijfsleven te verkleinen. Dit omdat het huidige schoolsysteem onvoldoende aansluit aan de behoefte van het bedrijfsleven. Het evenement wordt georganiseerd door PurmerValley.

De deelnemers hebben nog zo’n 6 uur om de oplossing te verzinnen, bij te schaven en te ontwikkelen. De ene groep ziet de oplossing in een app, terwijl de andere groep met een zelflerende website komt. De deelnemende teams strijden voor het beste concept, de eer, media-aandacht én natuurlijk de hoofdprijs van € 1.000,- vrij te besteden en een bedrijfsbezoek bij de creatieve broedplaats van het nieuwe hoofdkantoor Microsoft.

De uitkomsten van de hackathon zijn input voor onderwijsinstellingen, overheid en ondernemers. Daarmee kunnen zij stappen zetten om die kloof te verkleinen. De jury let op het best uitgedachte concept, de innovativiteit van de oplossing, als de haalbaarheid en het businesspotentieel.

Vanavond om 21:00 moeten de teams hun oplossing pitchen voor een jury. De jury bestaat uit:

  • Henny Maes, directievoorzitter Rabobank Waterland en Omstreken
  • René Visser, directeur MAVO PSG, Campusvoorzitter VMBO-PRO
  • Daniël Pardoen, algemeen directeur ITSD
  • Paul van Meekeren, wethouder Gemeente Purmerend

Doel

Het doel van de PurmerValley Hackathon is om jongeren, onderwijsinstellingen en bedrijven met elkaar in verbinding te brengen. Jongeren krijgen zo een beter idee van de toekomstmogelijkheden van werken in de ICT in Purmerend. Rabobank Waterland en Omstreken en de gemeente Purmerend ondersteunen het initiatief en zien kansen om op deze manier talent te behouden voor de stad en de economie te versterken.

Meer informatie over PurmerValley? https://www.purmer-valley.com

De organisatie geeft al aan dit evenement volgend jaar te herhalen.

Deelnemers in actie zien? Kom dan een kijkje nemen in de aula VMBO-Campus PSG in Purmerend. SG Gerrit Rietveld te Spinnekop 1 in Purmerend.

Foto’s: Rob Klaucke


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10 ° C
10.6 °
9.4 °
95 %
0.9kmh
100 %
za
10 °
zo
9 °
ma
8 °
di
8 °
wo
2 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.