17.9 C
Purmerend
zondag 16 juni 2024
HomeColumnOpgelost: voor de koffie niet zeuren - het vervolg deel 2

Opgelost: voor de koffie niet zeuren – het vervolg deel 2

Purmerend – Vorige week berichtten wij betreffende het parkeerbeleid voor het politiebureau aan de Waterlandlaan. Een toeleverancier stond daar vrolijk twintig minuten op de stoep geparkeerd zonder daarop aangesproken te worden.

Afgelopen vrijdag was het weer raak. Het koffiemens, ja wij gaan ook genderneutraal, stond daar nogmaals uitgebreid op de stoep geparkeerd. Eenmaal binnen was de koffieleverancier attent gemaakt op het feit dat hij met zijn auto uitgebreid online op RegioPurmerend te zien was geweest. En dat zijn overtreding nu wel bekend zou zijn. Niets van een waarschuwing om zijn bedrijfsauto elders te parkeren, nee de desbetreffende agent moet er wel de humor van in gezien hebben en hield wijselijk zijn mond. Dat zal die discretionaire bevoegdheid dan wel zijn geweest.

Na het verstrijken van zo’n vijftien minuten parkeerde er zelfs een bloemenbezorger achter de koffiebus. Hierdoor moest een bezoeker van het politiebureau wel driemaal steken om uit het legale parkeervak te komen. Gehinderd in zijn uitzicht kon deze bezoeker uiteindelijk zijn weg vervolgen.

Na zo’n twintig minuten reedt er een busje van de handhaving Purmerend door de straat en signaleerde de koffiebus. De beide handhavers parkeerde hun auto netjes voor het bureau en controleerde de koffiebus op het hebben van een parkeerontheffing, nee dus. Hierop togen zij het politiebureau binnen op zoek naar de eigenaar.

In de tussentijd werd onze verslaggever aangesproken door een agente en moest hij zijn legitimatie tonen. Op de vraag of we de wereld nu op zijn kop aan het zetten waren, kreeg de agente een spoedoproep en verdween net zo snel als dat ze gekomen was.

De koffieleverancier werd aangesproken op zijn verantwoording. Bij toekomstige leveringsbezoeken wordt hij gesommeerd zijn bus achter het politiebureau te parkeren. Dat de leverancier niet blij was met deze inmenging, laat zich raden. Onder dreigende gebaren wees hij ons erop ’ik sta hier al vijf jaar.’

Voor de handhavers niets dan lof. Zij namen hun taak uiterst correct en professioneel op. Waarbij wethouder Mario Hegger ons in een eerder gesprek al liet weten zich te verbazen over de houding van de politie ter plaatse. Ook zij mogen iemand sommeren zijn auto ergens anders te parkeren. En bij weigering mogen zij net als onze handhavers een boete uitschrijven.  

Het blijft een vreemde situatie. Voor het nabijgelegen ziekenhuis gelden strenge parkeerregels en er moet worden betaald. In de omliggende buurt heerst een parkeerverbod voor mensen die daar niet wonen. En voor het politiebureau is een één uur bezoekregeling van toepassing. 

Relevant artikel:

Voor de koffie niet zeuren 

Foto’s: Cees BaertsSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.9 ° C
18.9 °
16.2 °
68 %
7.2kmh
65 %
zo
17 °
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.