Purmerend

Cadeaukaarten uitgereikt voor ‘dag van de mantelzorg’

Purmerend – Op 10 november was het de dag van de mantelzorg. Ook de gemeente Purmerend heeft hier aandacht aan besteed, in samenwerking met Clup welzijn, Wonenplus, Humanitas en Odion. Vrijdag 9 november bezochten mantelzorgers het stadhuis om onder het genot van een kopje koffie hun cadeaukaart in ontvangst te nemen.

Vorig jaar ontvingen de mantelzorgers voor de eerste keer een cadeaukaart van de gemeente Purmerend. Dit was een enorm succes. Daarom werden ook dit jaar 975 cadeaukaarten uitgedeeld. Met de cadeaukaart spreekt de gemeente haar waardering uit richting de mantelzorgers. Ook wethouder Harry Rotgans was aanwezig om met de mantelzorgers te spreken en zelf kaarten uit te delen. Rotgans: “Ik vind de zorg die mantelzorgers verlenen zo belangrijk dat ik ze graag persoonlijk de hand wil schudden en wil luisteren naar de verhalen.”

De mantelzorgers werden vrijdag 9 november op feestelijke wijze in het stadhuis ontvangen. Onder het genot van een kopje koffie kregen zij de cadeaukaart om daarmee een verwenmoment te creëren voor zichzelf. Mantelzorgers die niet aanwezig waren, krijgen de cadeaukaart thuisgestuurd.

De gemeente wil mantelzorgers laten weten dat zij ze steunen en kunnen meedenken en helpen waar nodig. Daarvoor hebben zij een mantelzorgregisseur in dienst, Katinka de Lang – Ronde. Heeft u vragen of wordt de zorg u te zwaar, heeft u behoefte aan een luisterend oor of wilt u een wegwijzer in de zorg, neem dan contact met haar op. Zij is bereikbaar via (02990 452 068 of per email [email protected].

Relevant artikel:

Purmerend: laat je registreren als mantelzorger vóór 24 september


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.