GemeentePurmerend

Toelatingsnorm voedselbank volgend jaar met 5% verhoogd

Purmerend – Purmerenders komen in 2019 eerder in aanmerking voor ondersteuning van de Stichting Purmerendse Voedselbank. Met ingang van 1 januari 2019 wordt de toelatingsnorm om in aanmerking te komen voor ondersteuning van de voedselbank met 5% verhoogd. Dit is besloten tijdens de Algemene ledenvergadering van de Vereniging van Voedselbanken in Nederland. In de verhoging is rekening gehouden met de BTW verhoging van 6% naar 9%.

De nieuwe normbedragen in 2019 zijn:

  • Basisbedrag per huishouden: € 135,-
  • Per persoon: € 90,-

Het gaat hierbij om het geld dat een persoon of gezin per maand te besteden heeft na aftrek van alle vaste lasten. Ben je in je eentje, dan ligt de toelatingsnorm op €225,- per maand (135+90). Voor een vader, moeder en een kind ligt de norm op €405,- (135+90+90+90).

Denk jij in aanmerking te komen voor ondersteuning door de voedselbank? Neem dan hier een kijkje.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.