18.1 C
Purmerend
vrijdag 24 mei 2024
HomePurmerendWaterlandziekenhuis: "geen operaties meer buiten kantoortijden"

Waterlandziekenhuis: “geen operaties meer buiten kantoortijden”

Purmerend – Met ingang van 14 januari 2019 zijn de operatiekamers (OK) van het Waterlandziekenhuis in Purmerend geopend van 8.00 tot 16.00 uur en buiten kantoortijden (avond-, nacht- en weekenduren) gesloten. Met de gewijzigde openingstijden van de OK van het ziekenhuis in Purmerend is het mogelijk om het hele jaar rond, 24/7, een operatieteam beschikbaar te hebben voor alle acute zorg, inclusief de geboortezorg, in het Westfriesgasthuis in Hoorn.

Bestuursvoorzitter Arno Timmermans: ‘ We begrijpen dat de aanpassing van de openingstijden voor regio Waterland kan voelen als een verlies. Het liefst doen we natuurlijk alles zo dicht mogelijk bij de patiënt. Daar is echter niet alleen onvoldoende aanbod van patiënten, maar ook niet genoeg personeel voor. Daarbij past het niet bij de landelijke eis om zorg meer samen te voegen. Uiteindelijk is de kwaliteit, veiligheid en patiëntvriendelijkheid van acute zorg voor patiënten in regio Waterland en West-Friesland hiermee zeker gesteld.’

De aanpassing van openingstijden is een logische en noodzakelijke vervolgstap op de verhuizing van de acute verloskunde en klinische kindergeneeskunde naar de locatie in Hoorn. Zonder acute verloskunde worden er gemiddeld per week vijf á zes ingrepen buiten kantoortijd uitgevoerd, een te laag aantal om een volledig OK team bereikbaar te houden. Het aanpassen van de openingstijden van de OK past in het plan dat de ziekenhuizen hebben gemaakt bij de fusie tussen het Waterlandziekenhuis en het Westfriesgasthuis.

Zorg in de regio

Dankzij de fusie blijft de specialistische medische zorg in de regio. Zonder fusie zouden patiënten op termijn nog verder moeten reizen voor hun behandeling. De patiënt kan gewoon naar de dokter op het spreekuur op de polikliniek in de buurt Hoorn, Purmerend, Volendam en Enkhuizen. Maar er veranderen ook onderdelen. Zo gaat in Purmerend het accent liggen op minder complexe zorg en behandelingen die planbaar zijn. In Hoorn komt de nadruk op de complexe zorg te liggen. Voor sommige vervolgbehandelingen zullen patiënten iets langer moeten reizen: vanuit West-Friesland naar Purmerend en vanuit Waterland naar Hoorn.

Relevant artikel:

Petitie: spoedzorg voor kinderen moet in Purmerend blijven (video)Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.1 ° C
19.4 °
16.6 °
71 %
1.8kmh
96 %
vr
18 °
za
18 °
zo
21 °
ma
17 °
di
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.