Wie is de fractievoorzitter van de PVV Purmerend? (video)

Foto: Haico Kats

Purmerend – Het lijkt wel een soap; twee dames die beiden claimen de fractievoorzitter van de PVV in Purmerend te zijn. Vorige week liet fractievoorzitter Shirley Soenjoto weten dat ze Nicole Moinat uit de fractie heeft gezet omdat er als gevolg van een vertrouwensbreuk een onwerkbare situatie was ontstaan. Maar gisteravond meldde Moinat zich ineens bij het college als nieuwe fractievoorzitter.  • Flyer PRIKNICK


Moinat kwam naar de raadsvergadering met haar nieuwe titel op zak. Een snel uitgeprint A4-tje, geschreven door Ilse Bezaan van het provinciebestuur, moest aan iedereen laten weten dat zij nu de fractievoorzitter is. Maar dat liet Soenjoto niet zomaar gebeuren. “Voor zover ons bekend gaat mevrouw Bezaan daar niet over, en zullen Rob van Dongen en ik de fractie van PVV Purmerend blijven vertegenwoordigen”, reageert Soenjoto tegen mediapartner NH Nieuws. Kortom; wie is nou de fractievoorzitter van de PVV Purmerend?

Vertrouwensbreuk

De reden voor de eerdere vertrouwensbreuk is de interne discussie over de manier waarop de PVV Purmerend met moslims om wil gaan. “We willen met alle mensen in gesprek. En ja, dit kan bijvoorbeeld ook met een imam zijn. Radicale islamieten en potentiële terroristen moeten opgepakt worden en het land worden uitgezet. Mensen van goede wil zijn altijd gesprekspartner”, is de visie van Soenjoto. Monait was het hier niet mee eens en moest daarom het veld ruimen.

Wie o wie?

Totdat de PVV Noord-Holland zich ermee ging bemoeien. Ilse Bezaan kondigde aan: “PVV Purmerend maakt een nieuwe start. De fractie van de Partij voor de Vrijheid in Purmerend zal vanaf donderdag 20 december onder leiding staan van raadslid Nicole Moinat.”

Scheidsrechter in het spel is burgemeester Don Bijl. Hij moet nu uitzoeken wie van de twee het meest recht heeft op de naam PVV. Hij zei aan het begin van de raadsvergadering dat de agenda tot op het laatste moment nog verrassingen heeft laten zien:

Relevant artikel:

PVV Purmerend zegt vertrouwen in Nicole Moinat op

 

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*