PolitiekPurmerend

Wie is de fractievoorzitter van de PVV Purmerend? (video)

Purmerend – Het lijkt wel een soap; twee dames die beiden claimen de fractievoorzitter van de PVV in Purmerend te zijn. Vorige week liet fractievoorzitter Shirley Soenjoto weten dat ze Nicole Moinat uit de fractie heeft gezet omdat er als gevolg van een vertrouwensbreuk een onwerkbare situatie was ontstaan. Maar gisteravond meldde Moinat zich ineens bij het college als nieuwe fractievoorzitter.

Moinat kwam naar de raadsvergadering met haar nieuwe titel op zak. Een snel uitgeprint A4-tje, geschreven door Ilse Bezaan van het provinciebestuur, moest aan iedereen laten weten dat zij nu de fractievoorzitter is. Maar dat liet Soenjoto niet zomaar gebeuren. “Voor zover ons bekend gaat mevrouw Bezaan daar niet over, en zullen Rob van Dongen en ik de fractie van PVV Purmerend blijven vertegenwoordigen”, reageert Soenjoto tegen mediapartner NH Nieuws. Kortom; wie is nou de fractievoorzitter van de PVV Purmerend?

Vertrouwensbreuk

De reden voor de eerdere vertrouwensbreuk is de interne discussie over de manier waarop de PVV Purmerend met moslims om wil gaan. “We willen met alle mensen in gesprek. En ja, dit kan bijvoorbeeld ook met een imam zijn. Radicale islamieten en potentiële terroristen moeten opgepakt worden en het land worden uitgezet. Mensen van goede wil zijn altijd gesprekspartner”, is de visie van Soenjoto. Monait was het hier niet mee eens en moest daarom het veld ruimen.

Wie o wie?

Totdat de PVV Noord-Holland zich ermee ging bemoeien. Ilse Bezaan kondigde aan: “PVV Purmerend maakt een nieuwe start. De fractie van de Partij voor de Vrijheid in Purmerend zal vanaf donderdag 20 december onder leiding staan van raadslid Nicole Moinat.”

Scheidsrechter in het spel is burgemeester Don Bijl. Hij moet nu uitzoeken wie van de twee het meest recht heeft op de naam PVV. Hij zei aan het begin van de raadsvergadering dat de agenda tot op het laatste moment nog verrassingen heeft laten zien:

Relevant artikel:

PVV Purmerend zegt vertrouwen in Nicole Moinat op

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.