5.4 C
Purmerend
vrijdag 26 april 2024
HomeondernemersKasteeldroom Purmerends stel 'geruïneerd' door eigenaar: "Ons droomkasteel werd een horrorpaleis"

Kasteeldroom Purmerends stel ‘geruïneerd’ door eigenaar: “Ons droomkasteel werd een horrorpaleis”

Purmerend – Anderhalf jaar geleden werd de droom van Ruud en Nathalie Kuiper werkelijkheid toen zij een kasteel mochten runnen in het Franse dorpje Pouzauges. Hoewel het erg goed leek te gaan met de zaken, komt er nu toch een einde aan die droom. “Ons droomkasteel is een horrorpaleis geworden”, aldus Nathalie.

Ruud en Nathalie vertrokken vorig jaar naar Frankrijk om voor de Nederlandse vastgoedeigenaar Roel Praagman zijn kasteel Cacaudière te gaan runnen als hotel. Inmiddels zijn ze verstrikt geraakt in een conflict met de kasteeleigenaar. Hij heeft het bedrijf stop gezet, voor het stel totaal onverwacht. Sinds augustus ontvangen ze geen salaris meer. Ook kunnen ze naar de bonus fluiten waar zij volgens hun contract recht op zouden hebben.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering van Eline de wereld rond

“Het ging fantastisch. We zaten heel vaak vol met het gastronomisch restaurant, als het hotel en de kamers. Het werd gewoon heel druk. We waren op weg naar een Michelin-ster met het restaurant, dat wilde de eigenaar ook graag. En daarom kunnen we niet geloven dat het moest stoppen.”

Rechtszaak 

Praagman heeft het bedrijf stop gezet omdat het volgens hem sprake is van een financieel drama. Ook waren de kosten veel te hoog. Volgens het stel steeg de omzet alleen maar. “Zij hebben niet verteld wat het nadelig saldo was op een gegeven moment. Dat was vorig jaar 90.000 euro”, aldus Praagman.

Volgens Ruud en Nathalie waren dit de nodige investeringen die gedaan moesten worden om het tot een succesvol bedrijf te maken. Het doet hen pijn dat het nu al moest stoppen. “Met bloed, zweet en tranen hebben we hiervoor gewerkt, alsof het van ons was. Het is een baby’tje wat je groot brengt.”

Ruud en Nathalie besluiten om een juridische procedure te starten. De rechter stelt Ruud en Nathalie in het gelijk. De heer Praagman zou alsnog hun salarissen en de bonus van 20.000 euro moeten betalen. “Maar hij wil ons nog steeds niet betalen”, zegt Ruud. “De enige manier om te krijgen waar we recht op hebben, is om een nieuwe rechtszaak te starten.”

Crowdfunding

Om uit de schulden te komen en hun juridische strijd voort te kunnen zetten zijn ze een crowdfundingsactie gestart. Ze willen het er niet bij laten zitten. “We hopen gewoon dat dit keer niet de rijke wint”, zegt Nathalie.

“We hebben het geld niet om weer een rechtszaak te starten en dat is enige reden waarom wij niet krijgen waar we recht op hebben.” Ruud vult aan: “De manier waarop wij behandeld zijn voor wat wij voor hem gedaan hebben, ik hoop dat dat een keer rechtgetrokken wordt. We hopen dat hij dit nooit meer doet.”

Bron: Mediapartner NH-Nieuws.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,904FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
5.4 ° C
7.8 °
3.3 °
81 %
1.8kmh
54 %
vr
11 °
za
14 °
zo
15 °
ma
16 °
di
12 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.