Relatief rustige jaarwisseling in Zaanstreek-Waterland

Purmerend – Politie, brandweer en ambulancedienst hebben zich goed voorbereid op oud en nieuw. Politie en brandweer spreken van een relatief rustige jaarwisseling. De ambulancedienst maakt melding van een vergelijkbare inzet met het voorgaande jaar.

Er waren 91 ambulanceritten tegen 102 vorig jaar. Er is 51 keer een beroep gedaan op de brandweer (tegen 55 incidenten tijdens de vorige jaarwisseling). Het zwaartepunt lag hierbij op container-, afval- en buitenbranden. In 23 gevallen betrof het een containerbrand.

Er is een aantal opvallende incidenten geweest:

Woningbrand Koggenland in Purmerend

De brandweer rukte uit voor een woningbrand in een seniorencomplex aan het Koggenland in Purmerend. De brand ontstond op de begane grond aan de buitenzijde van de woning. Als gevolg van een gesprongen raam ontstond ook rook- en waterschade aan de binnenkant van de woning. Er was niemand in de woning aanwezig. De bewoners van een bovengelegen woning zijn verzocht deze tijdelijk te verlaten. Na metingen door de brandweer konden ze weer terug naar de eigen woning.

Woningbrand Linnaeusstraat in Zaandam

In een woning aan de Linnaeusstraat in Zaandam brak rond middernacht brand uit. De bewoner was op dat moment niet thuis. De brand was snel onder controle. De politie doet onderzoek naar de oorzaak.

Autobrand in Purmerend en Zaandam

In Purmerend ging één auto verloren door brand. In Zaandam raakte twee auto’s beschadigd.

Vechtpartij en vernielingen

Bij een vechtpartij op de Merwedestraat in Purmerend gingen mensen elkaar te lijf met houtblokken en knuppels. Bij sporthal de Tref in Zaandam werden door jongeren zowel binnen als buiten vernielingen aangericht. De daders zijn nog niet bekend.

Agressie tegen hulpverleners

Er zijn in Zaanstreek-Waterland geen meldingen geweest van agressie tegen hulpverleners van de brandweer, ambulancedienst en politie.

Bron: Veiligheidsregio Zaanstreek/Waterland

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*