15.2 C
Purmerend
woensdag 22 mei 2024
HomePurmerendEerste bewoners betrekken appartementen in De Lamellen

Eerste bewoners betrekken appartementen in De Lamellen

Purmerend – Op 4 februari 2019 ontving mevrouw Elzinga als eerste bewoner de sleutels uit handen van directeur-bestuurder Cees Tip van Intermaris. Haar gloednieuwe appartement bevindt zich in het nieuwbouwcomplex van De Lamellen.

“Deze energiezuinige woningen staan op een toplocatie. Vlakbij voorzieningen als winkelcentrum Weidevenne en je bent op loopafstand van het treinstation”, aldus de heer Tip. In het complex zijn ook vier woningen die toegankelijk zijn voor mindervaliden. Woningcorporatie Intermaris en gemeente Purmerend voorzien hiermee in de toenemende vraag naar woningen in de stad.

Ook wethouder Thijs Kroese feliciteerde mevrouw Elzinga met haar woning. “Dit moment wil ik niet ongemerkt voorbij laten gaan. We zijn heel blij met alle woningen die aan de Purmerendse woningvoorraad worden toegevoegd en zeker met deze 67 sociale huurwoningen op zo’n mooie, centrale plek. Ik wens mevrouw Elzinga en alle andere huurders hier veel woonplezier!”. Verder huurt de gemeente in het tweede complex een ruimte voor het jongerencentrum van Stichting Columbuzz.

Oplevering tweede complex in maart

Intermaris levert in maart dit jaar het tweede gebouw op met 30 appartementen voor starters. Ook bevindt zich hierin het jongerencentrum. De appartementen zijn helemaal van nu: ze hebben energielabel A en zijn ‘(aard)gasvrij’. De woningen zijn goed geïsoleerd, zodat deze energiezuinig zijn. Hierdoor besparen huurders op hun energiekosten.

De sociale huurappartementen in De Lamellen zijn verdeeld over twee woongebouwen aan de Canberrastraat. Doordat er naast driekamerappartementen ook tweekamerappartementen zijn gerealiseerd, voorziet Intermaris ook in een groeiende behoefte aan betaalbare woningen voor kleine huishoudens.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15.2 ° C
16.2 °
14.4 °
83 %
3.1kmh
100 %
di
15 °
wo
18 °
do
18 °
vr
17 °
za
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.