Noord-Hollands GFT-afval zit vol met plastic: “Het wordt steeds meer” (video)

Purmerend – In Purmerend regent het plastic. “Dit is van vanochtend” laat André Bout van afvalverwerker HVC in Purmerend weten. Hij staat naast een berg plastic waar hij niet meer overheen kan kijken. Dagelijks moet de centrale grote hoeveelheden plastic uit het GFT-afval halen.

In Purmerend wordt bijna al het GFT-afval uit Noord-Holland verwerkt. Nadat het GFT-afval gecentrifugeerd, omgeschept en gezeefd is, wordt het compost. Daarna wordt het opnieuw gecontroleerd en ontdaan van alles wat geen groente-, fruit- of tuinafval is. Naast een heleboel compost, levert dat ook een hele berg plastic op: “Het wordt steeds meer”, vertelt André.

Het is erg moeilijk het compost helemaal schoon te krijgen. HVC heeft een peperdure nieuwe zeef gekocht om het afval nog meer te kunnen filteren. De hoop is dat de filter gaat zorgen dat er straks nog minder plastic in het compost zit. Maar volgens André is er natuurlijk een veel simpelere oplossing voor al dat plastic in het afval. “Wat er aan de voorkant niet ingaat, komt er aan de achterkant niet uit.”

Bron: Mediapartner NH-Nieuws.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*