15.1 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
Home* AfvalGeurig pakket uitgereikt aan prijswinnares afvalcampagne

Geurig pakket uitgereikt aan prijswinnares afvalcampagne

Purmerend – In november startten de gemeenten Purmerend en Beemster met een afvalcampagne. Met deze campagne willen de gemeenten bewustzijn creëren voor het scheiden van afval. In dit derde deel van de campagne werd antwoord gegeven op de vraag hoe je kunt voorkomen dat de gft-container stinkt.

Adri Veltman gaf het juiste antwoord: een stokje tussen de deksel plaatsen, zodat de container goed geventileerd wordt. Zij won een geurig pakket, beschikbaar gesteld door Drogisterij Piet. Wethouder Paul van Meekeren reikte de prijs aan haar uit, samen met Arno van der Vliet, bedrijfsmanager bij Drogisterij Piet.

Adri: ‘Afval scheiden heeft bij mij een hoge prioriteit. Eigenlijk ben ik me bewust geworden van het belang van afval scheiden toen de gemeente ooit een actie had waarbij je je restafval kon wegen. Toen bedacht ik me; dat kan minder, en ben ik actief plastic en gft-afval gaan scheiden. Nu heb ik nog maar heel weinig restafval.’

Open over afval

Afval scheiden is niet voor iedereen de leukste bezigheid. Maar het levert veel op, niet alleen voor het milieu maar ook voor jezelf. Met onder andere filmpjes op de website www.openoverafval.nl geeft gemeente Purmerend informatie over afval scheiden. In januari, februari en maart konden inwoners van Purmerend en Beemster meedoen met een prijsvraag. In een filmpje gaf afvaldeskundige Ellen uitleg over hoe je kunt voorkomen dat de gft-container gaat stinken, hier stelde ze een vraag over. Daarnaast gaf ze een aantal tips om het afval scheiden makkelijker te maken.

Juiste antwoord

Het antwoord op de prijsvraag was; door een stokje tussen de deksel van de container te plaatsen, zodat deze goed geventileerd wordt. Uit alle juiste inzendingen werd Adri Veltman als winnares geloot. Samen met wethouder Paul van Meekeren wisselde Adri ventilatietips uit. ‘Het juiste antwoord wist ik al snel, omdat ik dit trucje zelf ook gebruik om mijn gft-container stankvrij te houden, voegt ze toe.

Nieuwe prijsvraag

De campagne loopt nog tot en met september. Eind juni komt er een nieuwe prijsvraag over afval online, op www.openoverafval.nl.

Relevante artikelen:

Eerste prijs van de afvalcampagne uitgereikt, nieuwe prijsvraag uitgeschreven

Deen boodschappenpakket uitgereikt aan prijswinnares afvalcampagneSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.1 ° C
16.1 °
13.9 °
78 %
1.3kmh
100 %
wo
18 °
do
20 °
vr
21 °
za
19 °
zo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.