* A7Purmerend

Lange file door ongeluk op A7: weg richting Hoorn dicht

Zaandam – Door een ongeluk op de A7 tussen afslag Purmerend-Noord en Avenhorn is de weg dicht. Ook richting Zaandam staat al een flinke file.

Vrijdagochtend omstreeks half zeven is op de A7 een bestelbus achterop een vrachtwagen gereden. Vier inzittenden – alle afkomstig uit Koudekerk aan den Rijn – van de bestelbus zijn gewond geraakt bij het ongeluk en naar het ziekenhuis vervoerd. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie doet een uitgebreid onderzoek.

Bergers zijn bezig met het opruimen van de weg. Volgens Rijkswaterstaat gaat het zeker tot 09.00 uur duren voordat de weg weer opengaat.

Update 10:00 uur: Het ongeluk gebeurde door een inhaalactie. Aanvankelijk leek het er op dat de bestuurder van het busje de vrachtwagen in wilde halen. De bestelbus botste echter tegen de linker achterzijde van de vrachtwagen.

Update 08:25 uur: De A7 is weer vrijgegeven. Richting Hoorn staat nog 3 kilometer file tussen afrit Wijdewormer en afrit Avenhorn.

Update 07:55 uur:

Foto’s: Inter Visual studio / Arjen Tushuizen

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.