Deen boodschappenpakket uitgereikt aan prijswinnares afvalcampagne

Purmerend – In november startten de gemeenten Purmerend en Beemster met een afvalcampagne. Met deze campagne willen de gemeenten bewustzijn creëren voor het scheiden van afval. In dit tweede deel van de campagne werd antwoord gegeven op de vraag in welke afvalbak de tandenborstel hoort. Patricia de Boer gaf het juiste antwoord en werd uit alle juiste inzendingen geloot. Vandaag overhandigde wethouder Paul van Meekeren en supermarktmanager Ceyhun Samat van Deen Wagenweg haar en haar man Wilco hun prijs, namelijk een boodschappenpakket ter waarde van € 150,-.

Patricia en haar man zijn actief bezig met het scheiden van hun afval. Wilco houdt zich daarnaast bezig met het opruimen van zwerfafval. Patricia: ‘Wij zijn met een gezin van vijf, maar onze restafvalbak zit lang niet vol. Omdat wij ons afval goed scheiden, is het voor ons geen probleem dat de bakken tweewekelijks worden geleegd.’ Afval scheiden is niet voor iedereen de leukste bezigheid. Maar het levert veel op, niet alleen voor het milieu maar ook voor jezelf. Met onder andere filmpjes op de website www.openoverafval.nl geven gemeenten Purmerend en Beemster informatie over afval scheiden.

In januari en februari konden inwoners van Purmerend en Beemster meedoen met een prijsvraag. In een filmpje gaf afvaldeskundige Ellen uitleg over welk afval er wel en niet bij het plastic afval hoort. In het filmpje stelde zij de vraag bij welk afval de plastic tandenborstel moet worden weggegooid. Het juiste antwoord is: bij het restafval. Uit alle ruim 600 (juiste) inzendingen werd Patricia de Boer als winnares geloot. ‘Voor de zekerheid heb ik nog wel even het filmpje bekeken, zodat ik zeker wist dat de tandenborstel inderdaad bij het restafval weggegooid moet worden’, aldus de blije prijswinnares.

Nieuwe prijsvraag

De campagne loopt nog tot en met mei. Begin maart komt er een nieuwe prijsvraag over afval online, op www.openoverafval.nl.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt