16 C
Purmerend
vrijdag 14 juni 2024
Home112Waarschuwing: Twee bejaarde vrouwen bestolen door zogenaamde medewerkers Liander

Waarschuwing: Twee bejaarde vrouwen bestolen door zogenaamde medewerkers Liander

Purmerend – Vandaag zijn twee dames afzonderlijk van elkaar beroofd door mannen die zich voordoen als medewerkers van Liander. Beide incidenten vonden plaats in de Overwhere (omgeving Wormerplein en Sportlaan).

In het ene geval kwamen de “Liander-medewerkers” aan de deur van een 87 jarige vrouw. De mannen reden in een bus die met een Liander-logo was bestickerd. Tevens droegen zij een identificatie om hun nek. Omdat er iets mis zou zijn met haar slimme meter, liet de vrouw de mannen binnen. Ze werd beroofd van haar portemonnaie .

In het andere geval kwamen twee “monteurs” van Liander binnen bij een vrouw van 93, nadat twee andere  echte medewerkers een slimme meter hadden gemonteerd. De monteurs moesten nog even wat controleren. Na een blik op de meter, meldden zij dat er leidingen vervangen moesten worden. Toen de monteurs -na het maken van notities in de woonkamer- weer vertrokken, bleken kasten en laden op de bovenverdieping open te staan. Diverse sieraden zijn buit gemaakt.

Zowel Liander als de politie zijn op de hoogte van beide voorvallen. Liander gaf een verklaring aan Regio Purmerend:

Liander maakt zich zorgen over oplichters, die zich uitgeven als monteurs van de netbeheerder. Afgelopen periode zijn er diverse meldingen binnengekomen van oplichting door onder meer babbeltrucs. De netbeheerder roept op om extra alert te zijn op bedriegers.

In dit geval hebben wij er geen twijfel over dat het eventueel wel zou kunnen gaan om echte monteurs. Hoewel er sprake was van een melding van een bus met bestickering, betrof het een klein logo. Wij rijden alleen met bussen met een volledige bestickering. Vraag altijd om identiteitsbewijs en noteer de naam die op de pas staat.

Wij begrijpen dat dit heel vervelend is voor de betrokkenen. Wij zullen weer een nieuwe oproep via social media uitzetten om mensen te waarschuwen.

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16 ° C
16.7 °
15.5 °
83 %
6.3kmh
100 %
vr
17 °
za
17 °
zo
17 °
ma
19 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.