5.9 C
Purmerend
vrijdag 26 april 2024
Home* UitdamBrand in machinekamer van duwboot op Markermeer

Brand in machinekamer van duwboot op Markermeer

Uitdam – Een duwboot is maandagmiddag in brand gevlogen op het Markermeer bij Uitdam. De brand is ontstaan in de machinekamer.

Op een foto is te zien dat er een dikke rookwolk boven de boot uit stijgt. In plaats van bluswater, wordt er schuim gebruikt om de brand te bedwingen. Dat gebeurt als de brandweer er rekening mee houdt dat er olie of benzine in brand staat. Brandstoffen zijn lichter dan water, waardoor ze op het water blijven drijven. Blussen met water zou de brand zodoende kunnen verergeren. Het schip zou graan vervoeren.

In totaal is zo’n 15.000 liter blusschuim nodig. Korpsen uit de hele regio proberen het schuim naar de boot te brengen. Voor zover bekend, is er geen olie in het water terechtgekomen.

Update 16:50 uur:

De brand is nog niet uit. Meerdere brandweereenheden zijn met schuim onderweg naar de locatie van de brand. Rijkswaterstaat is aanwezig voor bestrijding van eventuele watervervuiling

Update 17:45 uur:

De Veiligheidsregio Zaanstreek/Waterland meldt dat er geen gewonden zijn gevallen en dat de brand onder controle is. De brandweer blust nog na.

Foto’s: Inter Visual Studio



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,903FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
5.9 ° C
7.3 °
5 °
82 %
1.3kmh
100 %
vr
11 °
za
14 °
zo
15 °
ma
16 °
di
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.