Purmerend

Benefietdiner bij Kriti voor rolstoeltenniser Melvin Smid levert 3000 euro op

Purmerend – Gisteren was er in Grieks restaurant Kriti een benefietdiner en veiling voor rolstoeltenniser Melvin Smid. De 41-jarige Smid, die sinds zijn 16e door een ruggenmergziekte in een rolstoel zit, heeft de ambitie om de paralympics van 2024 in Parijs te halen. Smid is inmiddels nummer 22 van Nederland en internationaal al in de top 500 beland.

Om Melvins ambitie in het rolstoeltennis te ondersteunen, werd eind 2018 de ’Melvin Smid Wheelchair Tennis Foundation’ opgericht. Daarnaast wil de stichting in de toekomst mensen, van welke leeftijd dan ook, motiveren om te gaan sporten en waar mogelijk te ondersteunen. Daarnaast wil de stichting het rolstoeltennis in het algemeen onder de aandacht brengen. Dit zal gebeuren door middel van clinics, lezingen en presentaties.

Erol Savur, eigenaar van restaurant Kriti, was erg onder de indruk van de gedrevenheid van de rolstoeltennisser en wilde hem graag helpen zijn droom waar te maken. Gisteren waren er in het restaurant zo’n 65 personen die aan het benefietdiner deelnamen.

De veiling, waarin belangeloos verschillende objecten, dinerbonnen van verschillende restaurants en kunstobjecten werd geveild, bracht de tussenstand tot €3000 euro. “Dit is nog een tussenstand want de mensen kunnen nog steeds een arrangement kopen bij Kriti die 45 euro kost. Het grootste gedeelte komt dan toe aan mijn foundation.”, zegt Melvin die zo trots als een pauw is. “Dit bedrag is bizar. Ik ben er stil van en onwijs dankbaar. Op naar de Paralympics in 2024.

Fotografie: Regio Purmerend


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.