* ZorgPurmerend

Ludieke actie voor betere CAO Dijklander Ziekenhuis Purmerend: “Andere banen zijn aantrekkelijker”

Purmerend – De voetjes gingen gisteren van de vloer voor meer geld in de zorg bij het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend. In het ziekenhuis is er een Zumba les om de actie voor een beter CAO kracht bij te zetten. De actie mag er vrolijk uitzien, maar het is voor de werknemers in de zorg bittere ernst.

Christel Lunenborg, teamcoördinator van het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend, zegt dat de actie hard nodig is. “De werkdruk is een groot probleem, net als de uitstroom van mensen. Er zijn andere banen die aantrekkelijker zijn.” Of dat geld er zomaar bij komt is natuurlijk de vraag, zeker omdat het ziekenhuis de laatste tijd financieel in zwaar weer zit.

“Weet je, we kunnen nooit voor onszelf opkomen”, zegt een strijdbare Lunenborg. Vanwege de actie moeten sommige patiënten langer wachten, of zijn er afspraken afgezegd. “Dat is heel naar, en dat vinden wij het ergst maar het heeft ons niet tegengehouden.” Als de actie niet helpt denk Christel dat er nieuwe acties komen.

Relevant artikel:

Dijklander Ziekenhuis scoort onvoldoende. “Zorginfarct niet afgewend.”

Bron: NH/Mischa Korzec


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.