OnderwijsPurmerend

Meester Theun maakt video om lerarenprobleem onder aandacht te brengen: “De toekomst is: lege klassen”

Purmerend – Leraren van OBS Weidevogels in Purmerend zijn vandaag wederom gaan staken. De 460 miljoen euro die minister Slob eenmalig beschikbaar stelt, klinkt misschien fors, maar is volgens hen echt niet voldoende om het lerarenprobleem structureel aan te pakken. Meester Theun Koster heeft een filmpje gemaakt om extra aandacht te vragen voor de leraren.

De video heeft een serieuze ondertoon, want de werkdruk is nog steeds veel te hoog en de lerarentekorten lopen alleen maar op. “Voor het komende jaar en het jaar erop voorspel ik niet veel goeds”, vertelt Theun. “Ook dit jaar hebben we weer klassen naar huis moeten sturen. Vorige week nog was er een collega niet aanwezig en moest die klas opgesplitst worden. Ik met 42 kinderen in mijn kleine groepje.”

“Ik heb proberen te laten zien dat we op dit moment nog keihard werken, maar dat de toekomst van het onderwijs lege klassen is.” Volgens Theun moet het vak aantrekkelijker worden gemaakt, momenteel wordt er veel te vaak negatief over gepraat.

Om meer mensen enthousiast te maken voor het vak van leraar, moet de PABO er volgens Theun voor zorgen dat mannen geen stage meer hoeven te lopen bij de kleuters, want dan haken ze af.  Ook moet het aanzien van het vak verbeteren, want “het blijft natuurlijk een fantastisch vak!”

“Ook dit jaar hebben we weer klassen naar huis moeten sturen. Vorige week was er een collega niet aanwezig en zat ik met 42 kinderen in mijn kleine groepje”

Bekijk hier de staking in Amsterdam live:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.