7 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendGo Vincent! PDC WK darts in Engeland. Game On!

Go Vincent! PDC WK darts in Engeland. Game On!

Londen – Vanavond staat Purmerender Vincent van der Voort voor zijn eerste wedstrijd in het PDC WK darts 2020 toernooi. Het toernooi in Londen begon op 13 december. Vincent staat vanavond tegenover Keane Barry. De wedstrijd begint om 22:00 uur en is live te zien op RTL-7.

Vanavond treft de pijlsnelle darter de pas zeventienjarige Ier Keane Barry –The Dynamite- die zijn debuut maakt. ”Het is een jongen die ik helemaal niet ken. Hij schijnt een groot talent te zijn.” De Purmerender staat bij de bookmakers op flinke voorsprong. Vincent neemt voor de dertiende keer deel aan het WK bij de PDC. Qua ervaring heeft de Purmerender duidelijk een streepje voor op zijn Ierse tegenstander. Maar Barry is met zijn talent zeker in staat om het –The Dutch Destroyer- moeilijk te maken. Één ding staat vast: dit belooft vanavond een snel potje te worden.

https://twitter.com/IrishdartsIE/status/1205385314631598081

Als Van der Voort vanavond de eerste ronde doorkomt, dan is zijn tegenstander voor de tweede ronde op 19 december ook al bekend. ”Mocht ik winnen dan kom ik tegen Dave Chisnall en dat is iemand die het laatste jaar gewoon echt heel goed in vorm is. Het is gewoon een loodzware loting”, vertelt de Purmerender.

Uiteindelijk focust Vincent zich toch voornamelijk op zichzelf. ”Het heeft geen zin om me met de tegenstander bezig te gaan houden. Ik moet gewoon zorgen dat ik zelf zo goed mogelijk aan de start verschijn.” In de afgelopen jaren kampte de darter vaak met rugblessures. “Topfit zal ik nooit meer worden, maar het ziet er goed uit op dit moment. Ik heb niet overdreven veel last en het hindert mij niet bij het spelen, dus dat is erg fijn.”

Prijzengeld

Bij PDC WK darts is er totaal 2,5 miljoen Engelse pond te verdelen. Voor de winnaar is er dit jaar bijna 500.000 Engelse pond te verdienen. (bijna €600.000)

William Hill World Championship

The William Hill World Darts Championship is held at London’s Alexandra Palace across the festive period. Make sure you don’t miss out on tickets this year!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
7 ° C
8.3 °
5.6 °
78 %
3.1kmh
7 %
di
7 °
wo
9 °
do
8 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.