Purmerend

Zeer veel aanmeldingen voor informatieavond De Woonplek: P3 nieuwe locatie voor de avonden

Purmerend – Zeer veel Purmerenders hebben aangeven om één van de twee informatieavonden over De Woonplek te willen bezoeken. Voor 21 januari kwamen er rond de 300 aanmeldingen binnen. Op de 23e zijn dat er rond de 150.

Om alle geïnteresseerden te woord te kunnen staan is besloten om de bijeenkomst te verhuizen van de raadszaal naar P3. Ook zijn beide avonden opgeknipt in twee blokken. Per blok zijn er dus respectievelijk ongeveer 150 of 75 bezoekers. Deze aantallen worden weer verdeeld over de drie zalen van P3 en binnen de zalen worden weer kleinere groepen geformeerd.

Meerdere wethouders, vertegenwoordigers van politie en zorg zullen rondlopen om vragen te beantwoorden. De gesprekken zullen worden afgewisseld met korte plenaire presentaties per zaal. En aanwezigen kunnen hun zorgen en vragen uiten op formulieren.

Iedereen die zich heeft ingeschreven heeft hier over bericht gehad. De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten, dus nieuwe aanmeldingen worden niet meer aangenomen.

De Woonplek, waar 20 mensen met complexe problematiek gehuisvest moeten worden, kwam begin januari in opspraak. Vele Purmerenders spraken hun zorgen uit over de plannen van het college, waarbij de locatie het hete hangijzer lijkt te zijn.

Relevante artikelen:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. En de Gemeente hád zélf niet kunnen bedenken dat deze locatie stof zou doen opwaaien?
    De mensen in de bestaande woningen zijn het “door de strot duwen” van aldanniet tijdelijke woningen op kleine vrije stukjes groen meer dan beu: vooral omdat toezeggingen en afspraken niet nagekomen worden.

    De woningnood voor álle groepen is GROOT, nu worden alleen pleisters geplakt midden in bestaande woonwijken of in de buurt van drukbezochte c.q. kwetsbare locatiesi.p.v. definitieve betaalbare oplossingen gerealiseerd zónder ieder stukje groen op te offeren. Ooit was Purmerend een stad vol met groen, nu wordt het Betondorp 2.0.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: