Purmerend

Nieuwe regels voor fietsers/brommers in binnenstad

Purmerend – Vanaf 29 januari veranderen de regels voor fietsers en bestuurders van brommers en snorfietsen in de binnenstad van Purmerend. Het centrumgebied wordt geheel fiets vrij, op ieder moment van de dag.

Wel wordt er een fietsverbinding gemaakt tussen de Gedempte Where en de Nieuwstraat. Op deze strook – lopend door de Kalversteeg en de Koestraat – is de fiets te gast. Brommers en snorfietsen mogen ook daar niet rijden. Bij aantoonbare medische noodzaak is een ontheffing van het fietsverbod aan te vragen.

Fietsen door de binnenstad werd door ondernemers en bezoekers als grote bron van ergernis gezien.

Wat vindt u van het nieuwe fietsbeleid?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.