112Purmerend

Politie gaat in eerste kwartaal 2021 verhuizen naar de Baanstee-Oost

Purmerend – In het eerste kwartaal van 2021 gaan de verhuizers aan de gang aan de Waterlandlaan om de politie naar hun nieuwe onderkomen aan het component 96 in de Baanstee-Oost te verhuizen.

Door middel van bouwkundige aanpassingen wordt dit pand geschikt gemaakt voor de functie politiebureau. Voor deze nieuwe functie dient het geldende bestemmingplan gewijzigd te worden. De politie heeft een principeverzoek ingediend om het gebouw Component 96 in gebruik te nemen als politiebureau. Het college van B&W heeft een positieve grondhouding aangenomen ten aanzien van het verzoek om ontheffing te verlenen aan het geldende bestemmingsplan. De intentie van de politie is om er een energie neutraal gebouw te betrekken.

Communicatie

Er zijn al gesprekken geweest tussen de wijkagent en direct belanghebbenden en de omliggende bedrijven. De eerste reacties hierop zijn positief. In een later stadium zal de gemeente samen met de politie de inwoners van Purmerend informeren om de verhuizing onder de aandacht te brengen.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.