ondernemersWeidevenne

Superrr Weidevenne sluit 11 april definitief haar deuren

Purmerend – Handtekeningenacties, vragen vanuit de politiek en honderden steunbetuigingen. Het mocht helaas niet baten voor de Superrr in Weidevenne. Op 11 april 2020 sluit het kleinste supermarktje van de Weidevenne toch definitief haar deuren.

Vanaf november 2019 verkeren de medewerkers van de Superrr al in onzekerheid. Toen werd bekend dat de Support & Co uit strategische overweging zou stoppen met de exploitatie van de Superrrs in Purmerend en Zaandijk.

De Superrr wordt bemenst door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zorgorganisatie Leviaan – de begeleidende instantie achter deze Superrr en tevens huurder van het pand – liet al eerder weten dat het exploiteren van een supermarkt niet tot haar kernkwaliteiten behoort.

“Sinds de aangekondigde sluiting zijn jobcoaches van Leviaan met de deelnemers op zoek naar een nieuwe dagbestedingsplek. Voor een aantal is dat inmiddels gelukt. Met andere deelnemers en hun begeleider verwacht Leviaan de komende tijd een passende plek te vinden”, schrijft de organisatie in een persbericht.

Leviaan heeft plannen om de ruimte in Heel Europa vanaf half mei te gebruiken voor ontmoeting, inloop en ontwikkelingsgerichte dagbesteding voor cliënten en de buurt en als flexibele werkplekken voor medewerkers.

Relevant artikel:


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Triest.
    De cliënten wordt hun dagbesteding, die ook nog eens van nut is voor iedereen, afgenomen.

    Ik hoop dat ze allemaal heel snel een nieuwe nuttige dagbesteding krijgen.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: