19.5 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomeRegionaalKNMI geeft code geel af voor harde windstoten, veel regen verwacht

KNMI geeft code geel af voor harde windstoten, veel regen verwacht

Noord-Holland – Het KNMI heeft voor komende avond en nacht code geel afgegeven. Het weerinstituut waarschuwt voor zware windstoten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden van de windvlagen. Code geel is van 22:00 uur vanavond tot zondagmiddag 15:00 uur van kracht.

Volgens het KNMI raast er een storm – met de naam Dennis – over de provincie die zware windstoten van 75 kilometer per uur kunnen veroorzaken. In de kustgebieden kan dat nog heftiger zijn. Daar kunnen windvlagen ontstaan van ruim 90 kilometer per uur. 

Morgenochtend gaat het pas echt los. Dan is er tijdelijk kans op zware windstoten van maar liefst 100 kilometer per uur. In de middag zwakt de wind weer af. 

Geen zorgen

Weerman Jan Visser van mediapartner NH-nieuws gaf echter eerder vandaag al aan zich niet echt zorgen te maken over de aanstaande storm Dennis. “Het zal niet zo hard waaien als vorige week tijdens storm Ciara vorige week”, aldus de weerman. Visser voorspelt wel dat er veel regen gaat vallen. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
19.5 ° C
21.7 °
17 °
70 %
1.3kmh
32 %
za
19 °
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.