Regionaal

KNMI geeft code geel af voor harde windstoten, veel regen verwacht

Noord-Holland – Het KNMI heeft voor komende avond en nacht code geel afgegeven. Het weerinstituut waarschuwt voor zware windstoten. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden van de windvlagen. Code geel is van 22:00 uur vanavond tot zondagmiddag 15:00 uur van kracht.

Volgens het KNMI raast er een storm – met de naam Dennis – over de provincie die zware windstoten van 75 kilometer per uur kunnen veroorzaken. In de kustgebieden kan dat nog heftiger zijn. Daar kunnen windvlagen ontstaan van ruim 90 kilometer per uur. 

Morgenochtend gaat het pas echt los. Dan is er tijdelijk kans op zware windstoten van maar liefst 100 kilometer per uur. In de middag zwakt de wind weer af. 

Geen zorgen

Weerman Jan Visser van mediapartner NH-nieuws gaf echter eerder vandaag al aan zich niet echt zorgen te maken over de aanstaande storm Dennis. “Het zal niet zo hard waaien als vorige week tijdens storm Ciara vorige week”, aldus de weerman. Visser voorspelt wel dat er veel regen gaat vallen. 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.