19.1 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomeWaterlandGemeente Waterland blijft zelfstandig, inwoners gaan meer belasting betalen

Gemeente Waterland blijft zelfstandig, inwoners gaan meer belasting betalen

Waterland – De gemeenteraad van Waterland heeft tijdens de raadsvergadering van 27 februari 2020 besloten zelfstandig te blijven. Het plan om de gemeente te fuseren met Landsmeer en Edam-Volendam kan daarmee de prullenbak in. Met het zelfstandig blijven van de gemeente zullen de inwoners wel meer belasting moeten betalen. 

De inwoners en het college van Waterand stonden al enige tijd voor de keuze om te fuseren.  Mocht de gemeente zelfstandig willen blijven, zou er structureel 1 miljoen euro beschikbaar moeten zijn.

De afgelopen periode heeft het college het proces over de toekomst van Waterland doorlopen. Tijdens deze procedure is aan de inwoners en andere partijen gevraagd of de gemeente zelfstandig zou moeten blijven. Doel was om de gemeente met deze kennis een voorstel voor te leggen, waarna de raad het besluit heeft kunnen nemen.

Coalitieakkoord

Om aan de 1 miljoen euro te komen die nodig is om zelfstandig te zijn, zullen eigenaren van woningen en bedrijfspanden 15 procent meer onroerendezaakbelasting (ozb) gaan betalen. Daarnaast zal er 5,8 miljoen euro vrijgemaakt worden uit de reserve. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Ach ja maar de Gemeente Waterland blijft i.i.g. nog zelfstandig.
    De fusie tussen de gemeenten Beemster en Purmerend is 26 september een zgn.intentie-besluit genomen en is het herindelingsontwerp vastgesteld.
    De beide raden geven met dit historische besluit aan dat zij op 1 januari 2022 een nieuwe gemeente willen vormen. 
    De aanslagen Gemeentebelastingrn zijn gisterenmiddag verzonden aan de belastingplichtige; inwoners gaan meer belasting betalen.
    Tsja, ook bij fusie komt het betalen van de kosten die ermee gemoeid zijn uit de zakken van de brave betalende belastingplichtige.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
19.1 ° C
20.6 °
17.8 °
72 %
0.5kmh
5 %
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °
wo
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.