Waterland

Gemeente Waterland blijft zelfstandig, inwoners gaan meer belasting betalen

Waterland – De gemeenteraad van Waterland heeft tijdens de raadsvergadering van 27 februari 2020 besloten zelfstandig te blijven. Het plan om de gemeente te fuseren met Landsmeer en Edam-Volendam kan daarmee de prullenbak in. Met het zelfstandig blijven van de gemeente zullen de inwoners wel meer belasting moeten betalen. 

De inwoners en het college van Waterand stonden al enige tijd voor de keuze om te fuseren.  Mocht de gemeente zelfstandig willen blijven, zou er structureel 1 miljoen euro beschikbaar moeten zijn.

De afgelopen periode heeft het college het proces over de toekomst van Waterland doorlopen. Tijdens deze procedure is aan de inwoners en andere partijen gevraagd of de gemeente zelfstandig zou moeten blijven. Doel was om de gemeente met deze kennis een voorstel voor te leggen, waarna de raad het besluit heeft kunnen nemen.

Coalitieakkoord

Om aan de 1 miljoen euro te komen die nodig is om zelfstandig te zijn, zullen eigenaren van woningen en bedrijfspanden 15 procent meer onroerendezaakbelasting (ozb) gaan betalen. Daarnaast zal er 5,8 miljoen euro vrijgemaakt worden uit de reserve. 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Ach ja maar de Gemeente Waterland blijft i.i.g. nog zelfstandig.
    De fusie tussen de gemeenten Beemster en Purmerend is 26 september een zgn.intentie-besluit genomen en is het herindelingsontwerp vastgesteld.
    De beide raden geven met dit historische besluit aan dat zij op 1 januari 2022 een nieuwe gemeente willen vormen. 
    De aanslagen Gemeentebelastingrn zijn gisterenmiddag verzonden aan de belastingplichtige; inwoners gaan meer belasting betalen.
    Tsja, ook bij fusie komt het betalen van de kosten die ermee gemoeid zijn uit de zakken van de brave betalende belastingplichtige.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: