Purmerend

Purmerendse brouwers maken geheimzinnig stadsbier aan de Jaagweg

Purmerend – Drie Purmerendse brouwers hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn bezig om voor Purmerend een eigen stadsbier te creëren. Een idee die voor de brouwers vandaag in werking is gegaan. Een testopstelling staat vandaag te pruttelen aan de Jaagweg.

“Bij het eerste overleg tussen Berging Brouwerij, SNAB bierbrouwer en microbrouwer Anna Cornelia was iedereen meteen enthousiast”, zegt Sjors Last van Berging Brouwerij. “Een dag die maar eens in de 4 jaar voorkomt is natuurlijk een mooie gelegenheid om iets bijzonders te plannen. De testbatch van vandaag moet de basis vormen voor het uiteindelijke stadsbier.”

Wat de precieze ingrediënten zijn en wat het alcoholpercentage gaat zijn, is nog met geheimzinnigheid omkleed. “Het recept geven we nog niet prijs. Het moet wel een breed toegankelijk biertje zijn en niet al te zwaar.”, geeft Peter Kost van SNAB brouwerij mee. “Hoofdzakelijk gaan er regionale producten in. Wat ik wel wil verklappen is dat er Beemster tarwe inzit.”

“Wat het mooie is dat 10 jaar geleden Purmerend 600 jaar bestond. Het is nu 10 jaar later en daarom vonden wij het gezamenlijk tijd om een biertje voor Purmerend te maken.”, zegt Max Nibbering van Anna Cornelia terwijl hij enthousiast aan het roeren is in één van de ketels.

Over het brouwrecept wordt door de drie brouwers gezwegen.

Over 6 tot 8 weken moet de testbatch van vandaag klaar zijn en zal er geproefd kunnen worden. Ook de naam zal dan bekend worden gemaakt. Daarna zal het Purmerends stadsbier verkocht gaan worden in restaurants, cafe’s en slijterijen. Sjors: “We zijn al de Purmerendse horeca aan het warm maken dat er iets leuks aankomt. Dat er iets komt is geen geheim. Wel de naam en het type bier.”


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.