15.1 C
Purmerend
zaterdag 25 mei 2024
HomeGemeenteMr. Frank Visser over woning naast container woningen Kanaaldijk

Mr. Frank Visser over woning naast container woningen Kanaaldijk

Purmerend – Op 5 maart werd een uitzending van Meester Frank Visser rijdt visite uitgezonden. Deze aflevering ging over een echtpaar dat woont in een woning naast de nieuwe tijdelijke woningen op de Kanaaldijk in Purmerend.

Op het perceel naast de woning zijn de eerste twintig container woningen neergezet door de gemeente. De bewoners zijn er niet blij mee en schakelde het SBS6 programma in.

De gemeente Purmerend zelf wilde het televisieprogramma niet te woord staan. Het programma heeft diverse keren geprobeerd om de gemeente te pakken te krijgen, wat echter niet gelukt is. “Dat geeft mij een naar gevoel”, aldus meester Visser.

Formeel is alles volgens de geldende regels gegaan maar volgens de bewoners zijn er door ambtenaren van de gemeente Purmerend toezeggingen gedaan over het perceel naast de woning. Zo zou er een 5 meter grens voor toekomstige bebouwing zijn afgesproken terwijl dit nu 80 centimeter is. Hard bewijs is hier echter niet voor omdat deze mondeling zijn gedaan.

Dronebeeld Kanaaldijk: Rob Klaucke

Meester Visser raadt, hoewel hij dat naar eigen zeggen bijna nooit doet, de bewoners aan om een advocaat in de arm te nemen om een procedure op te starten. “Bij een procedure worden de betreffende ambtenaren onder ede gehoord. Mochten de toezeggingen gedaan zijn, dan heeft u kans op een schadevergoeding.” De bewoners van het pand beraden zich op stappen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Vermoedelijk slaat mr visser hier de plank mis. Als er volgens het bestemmingsplan gebouwd is, kan er geen sprake zijn van waardedaling door de nieuwe bebouwing. Een goede planschade taxateur zou dat weten. Vermoedelijk is een gewone makelaar ingehuurd. Meestal weten die dat niet. Op zijn hoogst zou sprake kunnen zijn van verkeerde voorlichting, maar of daar schade uit voort vloeit is nog maar de vraag.

  2. Tsja, ik vind dit nu zo’n situatie waar de woorden van Burgemeester Bijl eind januari “Ban op onbeschoft gedrag” van toepassing zijn. Maar dan van de Gemeente (ambtenaren, wethouders én Burgemeester”:
    Ban op onbeschoft gedrag jegens burgers.
    Respect krijgt de mens (=hier “Gemeente Purmerend”) door respect te verdienen hetgeen verdiend wordt door respectvol gedrag naar anderen (=hier “burger”).
    Ik wens de bewoners van de huizen pal naast de “containerwoningen” heel veel sterkte in hun strijd én hun leed,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
15.1 ° C
16.1 °
14.4 °
80 %
2.2kmh
100 %
vr
15 °
za
17 °
zo
20 °
ma
17 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.