8.1 C
Purmerend
dinsdag 28 maart 2023
HomePolitiekRibbius Peletier-penning voor gemeenteraadslid Manja van der Weit

Ribbius Peletier-penning voor gemeenteraadslid Manja van der Weit

Haarlem Voor haar initiatief ‘Vrouwen in de Purmerendse Politiek’ (VIPPs) heeft het Purmerendse gemeenteraadslid Manja van der Weit (VVD) de Ribbius Peletier-penning 2020 ontvangen. Met VIPPs maken vrouwen op een laagdrempelige manier kennis met politiek en worden zij geïnspireerd om de politiek in te gaan.

Sybilla Dekker, juryvoorzitter van de Ribbius Peletier-penning: “Manja van der Weit inspireert vrouwen met lezingen en trainingen om politiek actief te worden. Ze zorgt er met speeddates met politici van verschillende fracties ook voor dat zij kunnen onderzoeken welke politieke partij bij hun overtuiging past. De jury is onder de indruk van haar partij-overstijgende initiatief VIPPs. Manja valt op door haar energie en inzet voor de politieke participatie van vrouwen op lokaal niveau.”

Training voor beginnende politici

Voorafgaand aan de uitreiking van de Ribbius Peletier-penning organiseerde de provincie samen met de stichting ‘Stem op een vrouw’ een trainingsdag voor vrouwelijke (kandidaat)politici om hen vaardigheden mee te geven, die hen kunnen helpen in hun politieke loopbaan. Ruim 50 vrouwen namen hieraan deel.

Aanleiding 100 jaar vrouwenkiesrecht

Provinciale Staten hebben de Ribbius Peletier-penning in 2019 ingesteld vanwege de viering van 100 jaar vrouwenkiesrecht. Van der Weit is de tweede vrouw die de Ribbius Peletier-penning ontvangt voor haar verdiensten voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. In 2019 ging de penning naar Devika Partiman van ‘Stem op een vrouw’. De onderscheiding wordt in totaal 5 keer uitgereikt.

Ribbius Peletier: eerste vrouwelijke gedeputeerde

De penning is vernoemd naar Liesbeth Ribbius Peletier, de eerste vrouwelijke bestuurder van Noord-Holland. Zij zette zich haar hele leven in voor vrouwenrechten. 


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
8.1 ° C
9.4 °
6.7 °
69 %
1.3kmh
100 %
di
7 °
wo
12 °
do
13 °
vr
10 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.