PurmerendSport

Uitreiking sportrolstoel aan eerste klant Wheels2Sport in Purmerend

Purmerend – Op vrijdag 6 maart reikten wethouders Harry Rotgans (Wmo) en Mario Hegger (sport) samen met Erik van Wattingen (bestuur Spurd) en Monique Kalkman-van den Bosch (Wheels2Sport) een sportrolstoel uit aan Kenneth, de eerste klant van Wheels2Sport in Purmerend.

Wheels2Sport is nieuw in Purmerend, de gemeente ondersteunt dit initiatief van Fonds Gehandicaptensport, NOC*NSF, Welzorg en Sunrise Medical. Het doel is om het voor sporters met een lichamelijke beperking mogelijk te maken om een (andere) sport uit te proberen zonder kosten voor het hulpmiddel. Via Wheels2Sport kan men voor een periode tot maximaal 6 maanden een hulpmiddel (rolstoel, handbike e.d.) uitproberen. Wethouder Harry Rotgans: “Inclusiviteit is een belangrijk speerpunt in het beleid van gemeente Purmerend, het is heel goed dat dit initiatief er nu is voor inwoners met een beperking die (weer) willen sporten.”

Spurd zet zich samen met het Wmo loket in om dit initiatief uit te rollen binnen de gemeente Purmerend. Spurd zal zich ook inspannen om verenigingen te ondersteunen in het oprichten van een afdeling of team voor aangepaste sporten. Wethouder Mario Hegger: “Sporten en bewegen is gezond en belangrijk voor iedereen in onze samenleving, ontzettend goed dat de drempel om te starten met een sport verlaagd wordt.”

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.