GemeentePurmerend

Milieustraat per direct gesloten

Purmerend – De Milieustraat aan de Van IJsendijkstraat is vanaf dinsdag 17 maart 2020 gesloten. Dat betekent dat inwoners niet meer zelf hun grofvuil weg kunnen brengen.

Het was afgelopen dagen te druk bij de Milieustraat. Zaterdag zijn er ruim 1.300 bezoekers geteld en ook maandag was het heel erg druk. De gemeente verwacht dat dit aantal de komende periode nog meer zou gaan toenemen.

Onveilige situatie

De gemeente had sinds 12 maart al maatregelen genomen om contact met bezoekers veilig te laten verlopen: alleen contact via de intercom en hekken moesten de afstand bewaren. Deze maatregelen kunnen niet in acht worden genomen door de extreme toestroom van bezoekers. Het is te druk op de Milieustraat om de veiligheid van medewerkers en bezoekers te kunnen garanderen. Daarom heeft de gemeente besloten per direct over te gaan tot sluiting.

Komende week wordt er gekeken of inwoners op een andere manier het grofvuil kunnen aanbieden of dat de Milieustraat eerder weer aangepast open kan.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.