12.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerend'Coronatest drive in' voor zorgmedewerkers bij brandweerkazerne Purmerend

‘Coronatest drive in’ voor zorgmedewerkers bij brandweerkazerne Purmerend

Purmerend – Op verzoek van de minister van VWS, minister Hugo de Jonge, gaan alle GGD’en in Nederland vanaf deze week zorgmedewerkers testen op corona. Vanaf morgen, 7 april 2020, start GGD Zaanstreek-Waterland hiervoor met een ‘Coronatest drive in’.

Op dit moment wordt er een testlocatie ingericht op de parkeerplaats aan de achterkant van de brandweerkazerne in Purmerend. Zorgmedewerkers uit de regio Zaanstreek/Waterland met klachten kunnen zich via hun bedrijfs- of instellingsarts van hun zorginstelling aanmelden en kunnen vervolgens op afspraak terecht op werkdagen tussen 9 en 13 uur.

De GGD neemt allerlei voorzorgsmaatregelen in het kader van bescherming. Zo blijven de zorgmedewerkers in hun auto en dragen de medewerkers van de GGD beschermende kleding. Onder andere verloskundigen, huisartsen, mensen die in de thuiszorg, jeugdzorg, gehandicapten- en ouderenzorg werken, kunnen zich hier op verwijzing van een arts laten testen als ze klachten hebben.

De GGD gaat uit van maximaal 100 testen per dag. De arts die de aanvraag heeft gedaan, krijgt de uitslag 24-36 uur nadat de test is afgenomen.

Drive-in coronatest voor zorgmedewerkers geopend

De GGD opent dinsdag in Purmerend een drive-in voor zorgmedewerkers die misschien het coronavirus hebben. Zij kunnen daar vanaf nu terecht om een test te laten afnemen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Goed initiatief. Moge het, nadat de “zorgverlening” is getest, verdraaid snel uitgebreid worden naar alle hulpverleners (brandweer, politie, handhaving e.d.) maar ook mantelzorgers die nu heel veel werk van thuiszorgmedewerkers op hun bordje krijgen.
    En ondertussen hopen dat de Corona-crisis héél snel tot het verleden behoort.
    Tot die tijd: volg de voorschriften van de Overheid.
    Iedereen en altijd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
2.6kmh
73 %
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.