PurmerendWeidevenne

Gruwelijke dierenmishandeling in steeg Weidevenne

Purmerend – Vanmorgen kreeg de Dierenambulance Waterland een melding binnen over een egel met dood jong die in een steeg lagen. Bij aankomst bleek dat de egel en het jong, dat een muis bleek te zijn, vastgeplakt lagen op een zogenaamde lijmplank.

De muis was reeds overleden. De egel was totaal uitgeput door zijn uren durende strijd om los te komen. In de meldpost van de Dierenambulance is geprobeerd om de egel voorzichtig van de plank te kunnen losmaken. “Om de lijm van het dier af te krijgen is een hele klus. Of de egel het uiteindelijk zal redden blijft vooralsnog de vraag. De dierenpolitie is op de hoogte gebracht van onze vondst van deze gruwelijke dierenmishandeling.”, schrijft de Dierenambulance op Facebook.

Mocht u een vermoeden hebben wie de lijmplank heeft neergelegd of waar deze gekocht kan worden, dan hoort de Dierenambulance dat graag. Melden kan via het meldpunt van de Dierenpolitie op telefoonnummer: 144 of via een email aan: [email protected]

Overweegt u dierenambulance Waterland financieel te steunen?

Doet u dit dan rechtstreeks aan de Stichting dierenambulance Waterland, ING (NL 78 INGB 000 4056417) en niet via bijvoorbeeld Dierenlot, Dierenbescherming, Stichting Menodi of welke andere organisatie dan ook. U kunt er dan zeker van zijn dat uw gift of donatie voor 100% bij de dierenambulance komt. Want de dierenambulance is hier niet bij aangesloten en krijgt hier geen geld van!!

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Argh, je zou degene die dit heeft gedaan met liefde zélf op een zogenaamde lijmplank neerleggen.
    Een lijmplank kan ook kinderen, vogels en (aangelijnde) huisdieren treffen; ik moet er niet aan denken.
    Bah.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: