9.5 C
Purmerend
zondag 10 december 2023
HomePurmerendGruwelijke dierenmishandeling in steeg Weidevenne

Gruwelijke dierenmishandeling in steeg Weidevenne

XENOS kerst

Purmerend – Vanmorgen kreeg de Dierenambulance Waterland een melding binnen over een egel met dood jong die in een steeg lagen. Bij aankomst bleek dat de egel en het jong, dat een muis bleek te zijn, vastgeplakt lagen op een zogenaamde lijmplank.

De muis was reeds overleden. De egel was totaal uitgeput door zijn uren durende strijd om los te komen. In de meldpost van de Dierenambulance is geprobeerd om de egel voorzichtig van de plank te kunnen losmaken. “Om de lijm van het dier af te krijgen is een hele klus. Of de egel het uiteindelijk zal redden blijft vooralsnog de vraag. De dierenpolitie is op de hoogte gebracht van onze vondst van deze gruwelijke dierenmishandeling.”, schrijft de Dierenambulance op Facebook.

Mocht u een vermoeden hebben wie de lijmplank heeft neergelegd of waar deze gekocht kan worden, dan hoort de Dierenambulance dat graag. Melden kan via het meldpunt van de Dierenpolitie op telefoonnummer: 144 of via een email aan: [email protected]

Overweegt u dierenambulance Waterland financieel te steunen?

Doet u dit dan rechtstreeks aan de Stichting dierenambulance Waterland, ING (NL 78 INGB 000 4056417) en niet via bijvoorbeeld Dierenlot, Dierenbescherming, Stichting Menodi of welke andere organisatie dan ook. U kunt er dan zeker van zijn dat uw gift of donatie voor 100% bij de dierenambulance komt. Want de dierenambulance is hier niet bij aangesloten en krijgt hier geen geld van!!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Argh, je zou degene die dit heeft gedaan met liefde zélf op een zogenaamde lijmplank neerleggen.
    Een lijmplank kan ook kinderen, vogels en (aangelijnde) huisdieren treffen; ik moet er niet aan denken.
    Bah.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,525VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.5 ° C
10 °
8.3 °
77 %
6.7kmh
100 %
zo
10 °
ma
9 °
di
8 °
wo
9 °
do
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.