6.1 C
Purmerend
maandag 27 maart 2023
HomePurmerendEggert Winkelcentrum wordt afgesloten "het is te druk"

Eggert Winkelcentrum wordt afgesloten “het is te druk”

Purmerend – Op dit moment wordt het Eggert Winkelcentrum door handhavers afgesloten. Volgens een aanwezige handhaver zou het te druk zijn in het winkelcentrum.

Er was sprake van zoveel drukte dat de anderhalve meter maatregel in het gedrang kwam. “We zagen dat het te druk was in het winkelcentrum en daardoor konden we niets anders dan het winkelcentrum geleidelijk laten leeglopen.”, aldus een handhaver.

Hoelang het winkelcentrum afgesloten blijft en wat de vervolgstappen worden is nog onbekend.

Update: Op dit moment wordt er druk overleg gevoerd tussen de eigenaar, winkeliers en handhaving over de te nemen maatregelen.

“Een mogelijkheid zou zijn om bij de toegangsdeuren bewakers te plaatsen die de stroom consumenten gaat monitoren. Een andere mogelijkheid is om de ingang alleen plaats te laten vinden bij de Willem Eggertstraat en de uitgang bij de Koestraat. De ingang/uitgang bij de Zuidersteeg zou dan gesloten blijven.”

Update:

Langzaam mogen er weer consumenten het winkelcentrum binnen. Binnenkomen in het winkelcentrum kan alleen via de Willem Eggertstraat. De uitgang wordt de Koestraat. Consumenten mogen per twee naar binnen.

Foto: Piet Jonker


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Dat is natuurlijk niet vreemd met 3 open toegangen: voor div.winkels staan mensen netjes op 1,5 meter afstand van elkaar te wachten tot ze naar binnen mogen.
    Dan krijg je rijen voor de bakker, blokker, jamin, primera, bloemenwinkel etc. en wordt de doorstroming belemmerd en stroopt de handel op.
    Ik heb begrip voor de “ontruiming” en hoop dat er hoogstens 2 ingangen open blijven: m.i. zijn de ingang bij de Hema en die bij de bloemenwinkel “doorstroombevorderend”.

    Maar wat mij ook in de Hoogstraat/Padjedijk opviel was de drukte en bijkomende regels van winkel(s) om 5 meter afstand te houden van hun ingang. Dan is het een kwestie van tijd alvorens het ook in deze straten tot “ontruiming” komt…….

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
6.1 ° C
8.9 °
4.4 °
80 %
0.9kmh
52 %
ma
7 °
di
7 °
wo
12 °
do
12 °
vr
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.