12.8 C
Purmerend
woensdag 29 maart 2023
HomePurmerend'Gegronde vermoedens van malafide bedrijfsmatige activiteiten in Purmerend'

‘Gegronde vermoedens van malafide bedrijfsmatige activiteiten in Purmerend’

Purmerend – Purmerend staat voor een veilig en gezond leefklimaat voor burgers en ondernemers. Aan de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) worden, indien de gemeenteraad in de aankomende raadsvergadering akkoord gaat, artikelen toegevoegd waarmee de burgemeester bepaalde straten, panden en branches verplicht een vergunning aan te vragen. Zonder die vergunning is het verboden om bedrijfsmatige activiteiten uit te voeren. Purmerend bindt hiermee de strijd aan tegen criminele ondernemers met het opleggen van een vergunningplicht.

Het doel van de nieuwe vergunningplicht is het aanpakken van ondermijnende criminaliteit. Een centrale rol daarbij speelt de beoordeling van noodzakelijke gegevens die met de vergunning aanvraag vergezeld gaan. Zo’n beoordeling via de Bibobtoets geeft uitsluitsel over de kans dat de vergunning misbruikt wordt voor criminele activiteiten.

Burgemeester Bijl stelt dat er gegronde vermoedens van dit soort activiteiten zijn in Purmerend. Als voorbeeld noemt de burgemeester de autoverhuurbranche, massagesalons en nagelstudio’s.

Burgemeester Bijl: “Van de laatste categorie is bekend dat veel criminelen dekmantelfirma’s gebruiken om aceton – een stof die bij onder andere de vervaardiging van cocaïne wordt gebruikt – te kunnen inkopen. Op die manier worden bedrijven misbruikt voor de import van grote hoeveelheden aceton en vervolgens onderdeel van een crimineel groter geheel.”

Purmerend volgt met de vergunningplicht het voorbeeld van steden als Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Schiedam en Zaanstad die de maatregel inmiddels (gaan) toepassen.  


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Neemt de gemeente ook de explosieve groei de laatste jaren van belwinkels (op dure locaties in de binnenstad) dan ook gelijk onder de loep?

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.8 ° C
13.9 °
10.6 °
87 %
0.9kmh
100 %
wo
12 °
do
12 °
vr
11 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.