Purmerend

‘Gegronde vermoedens van malafide bedrijfsmatige activiteiten in Purmerend’

Purmerend – Purmerend staat voor een veilig en gezond leefklimaat voor burgers en ondernemers. Aan de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) worden, indien de gemeenteraad in de aankomende raadsvergadering akkoord gaat, artikelen toegevoegd waarmee de burgemeester bepaalde straten, panden en branches verplicht een vergunning aan te vragen. Zonder die vergunning is het verboden om bedrijfsmatige activiteiten uit te voeren. Purmerend bindt hiermee de strijd aan tegen criminele ondernemers met het opleggen van een vergunningplicht.

Het doel van de nieuwe vergunningplicht is het aanpakken van ondermijnende criminaliteit. Een centrale rol daarbij speelt de beoordeling van noodzakelijke gegevens die met de vergunning aanvraag vergezeld gaan. Zo’n beoordeling via de Bibobtoets geeft uitsluitsel over de kans dat de vergunning misbruikt wordt voor criminele activiteiten.

Burgemeester Bijl stelt dat er gegronde vermoedens van dit soort activiteiten zijn in Purmerend. Als voorbeeld noemt de burgemeester de autoverhuurbranche, massagesalons en nagelstudio’s.

Burgemeester Bijl: “Van de laatste categorie is bekend dat veel criminelen dekmantelfirma’s gebruiken om aceton – een stof die bij onder andere de vervaardiging van cocaïne wordt gebruikt – te kunnen inkopen. Op die manier worden bedrijven misbruikt voor de import van grote hoeveelheden aceton en vervolgens onderdeel van een crimineel groter geheel.”

Purmerend volgt met de vergunningplicht het voorbeeld van steden als Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Schiedam en Zaanstad die de maatregel inmiddels (gaan) toepassen.  


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Neemt de gemeente ook de explosieve groei de laatste jaren van belwinkels (op dure locaties in de binnenstad) dan ook gelijk onder de loep?

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: