9.9 C
Purmerend
dinsdag 19 maart 2024
HomePurmerendGrote brand in voormalig wijkcentrum 't Noot "niets meer van over" (video)

Grote brand in voormalig wijkcentrum ‘t Noot “niets meer van over” (video)

PURMEREND – Aan de JP Grootstraat in Purmerend is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken in voormalig buurtcentrum ‘t Noot. Dat gebeurde rond 02:15 uur. Van het pand is niets meer over.

De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse om de brand te blussen. Omdat er veel rook vrijkwam, kregen buurtbewoners een NL-Alert. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Bij de brand is asbestverdacht materiaal vrijgekomen. Dit ligt om het gebouw. Dit gebied wordt afgezet met hekken. Een gespecialiseerd bedrijf zal onderzoek doen naar het asbestverdachte materiaal.

Door de brand kunnen in de omgeving brandresten liggen. De veiligheidsregio meldt dat bewoners deze resten zelf kunnen opvegen. De openbare wegen worden gereinigd door de gemeente. 

Omwonenden ontvangen van de gemeente Purmerend een brief. De brandweer is nog enkele uren aan het nablussen. 



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. NH Nieuws meldt over deze brand:
    Het pand moest hoe dan ook plaats maken voor een nieuw appartementencomplex op die locatie.Het pand stond al op de lijst om gesloopt te worden. Op dezelfde plek moet binnenkort namelijk een nieuw appartementencomplex verrijzen. Een omwonende vertelt aan NH Nieuws dat het oude buurthuis zelfs komende maandag al gesloopt had moeten worden.

  2. Hoe zou zoiets nou zomaar in hens kunnen gaan midden in de nacht terwijl er niemand binnen is? Misschien heeft de combinatie Marokkanenwijk + ramadan er iets mee te maken? Maar dat mag ik natuurlijk niet zeggen… foei, stoute ik!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,838FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.9 ° C
10.6 °
8.9 °
81 %
3.6kmh
98 %
di
15 °
wo
14 °
do
11 °
vr
10 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.