22.9 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomePurmerendPlan voor 340 woningen in Kwadijkerpark, grofweg 100 sociale huur

Plan voor 340 woningen in Kwadijkerpark, grofweg 100 sociale huur

Purmerend – Begin mei heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met een intentieovereenkomst met de Prinsenstichting, woningstichting Rochdale en gebiedsontwikkelaar AM. In deze overeenkomst spreken de partijen met elkaar af om het plan voor zo’n 340 woningen, waarvan grofweg 100 sociale huurwoningen en 240 woningen in de vrije sector, verder uit te werken. De woningen zijn een aanvulling op de eerder gebouwde woningen en voorzieningen voor cliënten van de Prinsenstichting. 

Kwadijkerpark ligt in Overwhere-Noord, tussen de N244 en de Flevostraat. Het park was eigendom van de Prinsenstichting, een organisatie die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke en/of een geestelijke beperking. Al sinds 2007 wordt door de Prinsenstichting, gemeente en Rochdale gewerkt aan ontwikkeling van het gebied.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe woningen is het uitgangspunt dat er rekening wordt gehouden met de aanwezigheid van cliënten van de Prinsenstichting. Er wordt gestreefd naar een overzichtelijke inrichting van het gebied, gebaseerd op kleinschaligheid en met respect voor de aanwezige natuurwaarden. Er komen ongeveer 100 sociale huurwoningen en 240 woningen in de vrije sector. Dit worden onder andere rijwoningen, levensloopbestendige woningen en 2-onder-1-kapwoningen.

Mooie combinatie

Wethouder Thijs Kroese is erg blij met de intentieovereenkomst. ‘Dit bijzondere project heeft, mede door de kredietcrisis, een tijd stil gelegen. Deze intentieovereenkomst is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Kwadijkerpark. De plannen, die overigens al ver gevorderd zijn, werken we de komende maanden verder uit. Ik heb er veel vertrouwen in en ben erg blij dat deze plannen een divers programma leveren met een flink aantal sociale huurwoningen.

Klein geluk Kwadijkerpark

De plannen voor de nieuwe woningen zijn al ver gevorderd. De plannen zijn en worden in co-creatie met de bewoners van de naastgelegen Molenbuurt en de Prinsenstichting opgesteld. Onder de naam Klein geluk Kwadijkerpark zijn online de eerste schetsontwerpen al te vinden. De verwachting is dat er vanaf medio 2021 gestart kan worden met de bouw.

Lees hieronder meer:

Nieuwbouw in Purmerend – Kwadijkerpark

Kwadijkerpark ligt in de noordpunt van Purmerend. Een park met waterpartijen en veel groen. Het gebied wordt gebruikt door PrinsenstichtingSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.9 ° C
24 °
21.6 °
68 %
0.9kmh
100 %
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °
di
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.