21.2 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomeEdamHoreca krijgt de ruimte om uit te breiden: "Het water staat velen...

Horeca krijgt de ruimte om uit te breiden: “Het water staat velen van hen aan de lippen”

Monnickendam – Onder strikte voorwaarden mogen maandag 1 juni terrassen weer open. Horecaondernemers in Waterland staan te popelen om weer open te gaan en de gemeente wil ze zoveel mogelijk ondersteunen. De gemeente heeft alle horecaondernemers daarom gevraagd met plannen te komen als ze hun terrassen tijdelijk willen uitbreiden. 

Die uitbreiding is nodig om hetzelfde aantal klanten te kunnen bedienen met inachtneming van de anderhalvemetermaatregel. Horecagelegenheden die nu geen terras hebben, kunnen ook een tijdelijk terras aanvragen, mits fysiek mogelijk.

Burgemeester Sicko Heldoorn van de gemeente Waterland: “De horecaondernemers hebben twee maanden lang moeten sluiten en ook nu mogen ze binnen niet meer dan 30 gasten ontvangen. Het water staat velen van hen aan de lippen. De gemeente wil ze daarom helpen met waar mogelijk een tijdelijke uitbreiding van hun terras. We geven ondernemers tijdelijk meer ruimte en vragen aan de omwonenden om dat ook te doen.”

In de gemeente Edam- Volendam zijn ook de voorwaarden van de terrasuitbreiding bekendgemaakt. Wethouder Hans Schutt meldt: “Het Europaplein ook is aangewezen als mogelijk plek voor terrassen net als de kaasmarkt in Edam.” Verder meldt hij dat het Club en Buurhuiswerk (PX) in Volendam ook een terras heeft aangevraagd voor hun deuren.”

Hoe de terrasuitbreiding op de dijk in Volendam eruit gaat zien, is nog onduidelijk. Ook daar hebben verschillende ondernemers een aanvraag voor ingediend. Dat wordt komende week beoordeeld door de beleidsambtenaar en het college.

In Purmerend wordt ook nog het e.e.a. bekeken en zal binnenkort meer bekend maken.

Relevant artikel:

Eigenaar BRASA: “12 uur ‘s middags is een rare tijd” –

PURMEREND – Het was een spannende dag voor al het horecapersoneel. Vanavond vertelde Mark Rutte namelijk dat de eerder onder voorbehoud aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen groen licht krijgt. Terrassen zijn vanaf komende maand weer toegestaan en mogen bars en restaurants een select aantal mensen ontvangen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
21.2 ° C
22.2 °
19.4 °
59 %
1.3kmh
14 %
wo
20 °
do
19 °
vr
22 °
za
20 °
zo
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.