18.8 C
Purmerend
maandag 20 mei 2024
HomeBeemsterProvincie positief over herindeling Beemster en Purmerend

Provincie positief over herindeling Beemster en Purmerend

Purmerend / Beemster – De provincie Noord-Holland steunt het herindelingsadvies van de gemeenten Beemster en Purmerend.

Gedeputeerde Staten hebben een concept-zienswijze vastgesteld waarin het college aangeeft vertrouwen te hebben in de nieuwe gemeente Purmerend die straks voldoende ambtelijke én bestuurlijke capaciteit heeft om haar maatschappelijke opgaven efficiënt en effectief op te pakken.

Op 27 februari 2020 hebben de raden van de gemeenten Beemster en Purmerend een herindelingsadvies voor hun beide gemeenten vastgesteld. De provincie Noord-Holland moet op grond van de Wet algemene regels herindeling (Wet arhi) het herindelingsadvies en een zienswijze toesturen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De concept-zienswijze is nu vastgesteld.

Sinds 2014 werkt Beemster al ambtelijk samen met Purmerend. In 2018 startten de gemeenten Beemster en Purmerend het herindelingsproces. Het herindelingsadvies is door de twee gemeenteraden in meerderheid aanvaard. De provincie Noord-Holland beoordeelt voorgestelde samenvoeging van beide gemeenten per januari 2022 als positief.

De twee gemeenten hebben een intensief proces doorlopen met inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers. De provincie geeft in haar zienswijze aan dat de nieuwe gemeente Purmerend een essentiële bijdrage kan leveren aan het oppakken van regionale opgaven én voldoende rekening kan houden met de unieke kenmerken van zowel Beemster als Purmerend met een dorpskern-, wijken buurtgerichte aanpak.

Definitieve zienswijze

De Statencommissie Economie, Financiën en Bestuur (EFB) bespreekt het herindelingsadvies en de concept-zienswijze op 15 juni. Nadat Gedeputeerde Staten eind juni de definitieve zienswijze hebben vastgesteld, wordt deze samen met het herindelingsadvies verstuurd naar de minister van BZK.

Relevante artikelen:

Historisch besluit: fusie Beemster en Purmerend een stap dichterbij –

Purmerend – De fusie tussen de gemeenten Beemster en Purmerend is een stap dichterbij. Op 26 september hebben de gemeenteraden van Beemster en Purmerend een eensluidend besluit genomen en is het herindelingsontwerp vastgesteld. De beide raden geven met dit historische besluit aan dat zij op 1 januari 2022 een nieuwe gemeente willen vormen.

Historisch besluit fusie Beemster en Purmerend –

Purmerend / Beemster – Op 1 januari 2022 willen de gemeenten Beemster en Purmerend fuseren. Hiervoor doorlopen beide gemeenten een formeel, wettelijk herindelingsproces. In dit proces is weer een belangrijke stap gezet. Op 27 februari 2020 hebben de gemeenteraden van Beemster en Purmerend het herindelingsadvies vastgesteld.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
18.8 ° C
20.1 °
16.7 °
76 %
4kmh
17 %
ma
19 °
di
21 °
wo
16 °
do
17 °
vr
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.