EdamVolendam

Groen licht voor 3e ontsluitingsweg in Edam-Volendam

Edam-Volendam – Hij gaat er nu echt komen. De voorbereidingen kunnen starten en de planning kan gemaakt worden. Door het intrekken van het laatste bezwaar is er groen licht voor het aanleggen van de 3e ontsluitingsweg in Edam-Volendam. 

De gemeente Edam-Volendam wil al langere tijd tussen de kruising N244/N247 en de Dijkgraaf Poschlaan de zogenaamde 3e ontsluiting aanleggen. De reden daarvoor is dat het verkeer in Edam en Volendam regelmatig vastloopt.

Wethouder Wim Runderkamp reageert verheugt: “Nu kan er eindelijk een grote stap gezet worden in het verminderen van de verkeersdruk in de gemeente. Iets waar we met z’n allen al heel lang voor werken en mee bezig zijn kan nu eindelijk vorm gaan krijgen. Dit is geweldig.”

Volgend jaar

Binnenkort wordt bekend hoe de planning er uit gaat zien. De verwachting is dat volgend jaar met de aanleg begonnen kan worden.

Relevant artikel:

Werkzaamheden kruising provinciale wegen N244/N247 –

Regionaal – De provincie Noord-Holland realiseert de verdubbeling van de N244 tussen de A7 en de Monnickendammerjaagweg (N247). Daarom moet ook de aansluiting van de N244 op de N247 aangepast worden. Aannemer Dura Vermeer voert deze werkzaamheden uit. De provincie past de aansluiting van de N244 / N247 aan.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.