112PurmerendWijdewormer

Purmerender vlucht weg na dodelijk ongeluk A7

Wijdewormer – Vanncht om 00.30 uur zijn er twee auto’s op elkaar gebotst op de A7 ter hoogte van Wijdewormer. Hierbij kwam een 50-jarige man uit Zaandam om het leven. De bestuurder van de andere auto is na het ongeluk gevlucht, maar heeft zich later bij de politie gemeld. 

Toen de politie op de plek van het ongeluk kwam, stond een auto tegen de vangrail in de middenberm. De bestuurder bleek bij de botsing overleden. 

Driehonderd meter verderop stond een andere auto met schade aan de voorkant. De bestuurder was nergens te vinden en daarom heeft de politie een helikopter ingezet om de man te vinden.

Een paar uur later meldde hij zich alsnog bij de politie. Het gaat om een man van 32 uit Purmerend. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook wordt zijn bloed onderzocht op alcohol en drugs.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

 1. Allereerst is het verlaten van de plaats ongeval altijd strafbaar, ongeacht zijn rol in het incident. 
  Of hij het ongeval nu zelf heeft veroorzaakt of slachtoffer is, het verlaten van het verkeersongeval is volgens artikel 7 van het Wetboek een strafbaar feit. 
  Wanneer hij de plaats ongeval in een opwelling of vanuit een schrikreactie heeft verlaten, bestaat er nog een mogelijkheid om vervolging wegens verlaten plaats ongeval te voorkomen.
  Wanneer hij zich binnen 12 uur na het verkeersongeval vrijwillig meldt bij de politie (wat hij volgens het artikel, mogelijk binnen deze 12 uur, heeft gedaan) geldt dit namelijk als uitsluitingsgrond voor vervolging, tenzij hij een slachtoffer in hulpeloze toestand heeft achtergelaten (en dat heeft hij, daar hier een dodelijk slachtoffer te betreuren is).
  Bovendien: als hij wist dat de politie hem zocht (of deze al bij hem voor de deur stond), is ‘vrijwillig’ melden niet meer mogelijk.

  Triest, geen enkel weldenkend mens veroorzaakt opzettelijk een ongeval.
  Maar als het je overkomt, blijf op de plaats van het ongeval, bel 112 en laat een slachtoffer nooit in hulpeloze toestand achter.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: