11.2 C
Purmerend
vrijdag 31 maart 2023
HomeRegionaalHorecabond spant kort geding aan tegen de Staat: "voor velen dreigt faillissement"

Horecabond spant kort geding aan tegen de Staat: “voor velen dreigt faillissement”

Regionaal – KHN (Koninklijke Horeca Nederland) is vandaag een kort geding gestart tegen de Staat der Nederlanden. KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafel mag zitten.

KHN neemt deze stap omdat de maatregelen die nu gelden in de horeca veel strenger zijn dan noodzakelijk. Bovendien zijn ze volgens KHN in hoge mate willekeurig en staan ze haaks op versoepelingen die op andere gebieden wél zijn doorgevoerd. “Het water staat horecaondernemers aan de lippen: er wordt op dit moment geen enkel perspectief geboden en voor velen dreigt faillissement.”

Door in de maatregelen verder te gaan dan nodig is, handelt de Staat niet alleen onrechtmatig jegens horecaondernemers, maar ook in strijd met grondrechten. De versoepelingen moeten per direct ingaan, zegt de bond. Daarnaast vordert KHN dat de Staat objectieve criteria kenbaar moet maken aan de hand waarvan versoepelingen voor de horeca in de toekomst zullen plaatsvinden.

Ondernemen in huidige situatie niet rendabel

De enorme impact van het coronavirus op de horeca komt met name voort uit overheidsmaatregelen die de afgelopen maanden zijn afgekondigd. Na een sluiting van ruim tweeëneenhalve maand konden veel horecabedrijven op 1 juni jl. weer hun deuren openen, zij het onder zeer strikte voorwaarden, maar van een rendabele exploitatie is voor de meeste horecaondernemers geen sprake. Bovendien is er nog steeds geen enkel perspectief voor clubs & nightlife bedrijven.

Geen perspectief voor horecaondernemers

KHN heeft in de afgelopen periode veel en vaak contact gehad met verschillende ministeries, de VNG, het Veiligheidsberaad etc. om tot voor de horeca werkbare én rendabele afspraken te komen.

Om de horecabranche te redden en te voorkomen dat horecabedrijven massaal failliet gaan heeft KHN via een sommatiebrief het kabinet vorige week een allerlaatste kans gegeven om de maatregelen voor de horeca alsnog te versoepelen. Hier is geen gehoor aan gegeven, waardoor KHN zich nu genoodzaakt ziet de Staat te dagvaarden.

Het kort geding zal dienen op donderdag 23 juli.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
11.2 ° C
11.7 °
10.6 °
92 %
1.3kmh
100 %
vr
11 °
za
9 °
zo
9 °
ma
8 °
di
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.