112Regionaal

Purmerender aangehouden voor diefstal met geweld

Zaanstad – Op vrijdag 10 juli hield de politie een 29-jarige man uit Purmerend aan op verdenking van het plegen van in ieder geval twee diefstallen met geweld bij vestigingen van Gall & Gall.

Op zaterdagmiddag 4 juli kwam een man de Gall & Gall aan de Spaansgroenstraat in Zaandam  binnenlopen. De man vroeg om een aantal flessen cognac. Toen deze voor hem op de toonbank stonden, pakte hij een mes waarmee hij het winkelpersoneel bedreigde. Vervolgens pakte hij de tassen met flessen en liep de winkel uit.

Op dinsdagavond 7 juli vroeg vermoedelijk dezelfde man bij de Gall & Gall aan de Verzetstraat in Koog aan de Zaan om een aantal flessen cognac. Hij stopte een deel van de flessen in zijn rugtas. De resterende flessen zaten in een plastic tas. In plaats van af te rekenen, draaide de man zich om en wilde naar buiten lopen. Toen winkelpersoneel achter de man aan ging, pakte deze een mes en bedreigde het personeel hiermee.

Op basis van het opgegeven signalement en het verrichte onderzoek kon de politie de identiteit van de man achterhalen. Toen de politie hem in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 juli op straat in Zaandam tegen kwam kon hij aangehouden worden. Bij de verdachte werd een mes aangetroffen dat mogelijk bij de berovingen is gebruikt.

De Purmerender is inmiddels aan de Rechter Commissaris voorgeleid en in bewaring gesteld.

Overval op Gall & Gall in Koog aan de Zaan

Een vestiging van slijterij Gall & Gall aan de Verzetstraat in Koog aan de Zaan is dinsdagavond doelwit geweest van een overval.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.