112Waterland

Politie over dode tiener: ‘Zoekactie naar beschadigde auto, eerder op avond vermissing op Marken’

Zuiderwoude – De politie is op Marken en in Uitdam een grote zoekactie gestart naar een beschadigd voertuig, nadat vanochtend een dood meisje werd aangetroffen in de berm langs de Zeedijk bij Zuiderwoude. De politie denkt dat de tiener is aangereden. 

Na het ongeluk zou de dader zijn doorgereden. Op de Zeedijk zijn remsporen gevondenaldus de politie. Hoewel verschillende scenario’s open worden gehouden, vermoedt de politie een aanrijding. 

Agenten vonden het meisje rond 4.00 uur. Volgens een politiewoordvoerder waren agenten op dat moment onderweg naar Marken, omdat er een meisje vermist zou zijn.

Onderweg troffen ze het lichaam aan naast de weg. Of het om hetzelfde meisje gaat, is nog niet duidelijk. Het lijkt erop dat de overleden tiener lopend was. Er is geen fiets aangetroffen in haar buurt.

Zoekactie

Vanochtend is de politie gestart met een groot onderzoek. Langs de weg is sporenonderzoek gedaan en op Marken en in Uitdam zoekt de politie naar de beschadigde auto.

De zoekactie lijkt zich te concentreren op het havengebied van Marken. Een motoragent rijdt langs alle auto’s in de buurt om te controleren op schade. 

Helikopter

Bewoners op Marken vertellen vannacht wakker te zijn geworden van de sirenes. Ook vloog er enige tijd een helikopter boven het dorp. De bebouwde kom van Marken ligt op ongeveer een uur lopen van de plek waar het ongeluk gebeurde. 

Relevante artikelen:

Overleden meisje is 14-jarige inwoonster van Marken –

Zuiderwoude – Het meisje dat zaterdagmorgen overleden is aangetroffen op de Zeedijk in Zuiderwoude is inmiddels geïdentificeerd. Het betreft een 14-jarige inwoonster van Marken. Zij was in de nacht als vermist gemeld. “Het onderzoek zet zich in volle breedte voort.”, geeft de politie aan. De politie is op Marken en in Uitdam een grote zoekactie …

Overleden meisje gevonden langs weg bij Marken: politie onderzoekt remsporen –

Zuiderwoude – Een meisje is vannacht om het leven gekomen aan de Zeedijk in Zuiderwoude. Ze lag in het hoge gras van de berm. Mogelijk is ze aangereden, zegt de politie. Het meisje werd rond 04.00 uur gevonden door agenten die onderweg waren naar een andere melding.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.