26 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomePurmerendAnderhalve meter in het geding: "Maak eenrichtingsverkeer tijdens de dinsdagmarkt"

Anderhalve meter in het geding: “Maak eenrichtingsverkeer tijdens de dinsdagmarkt”

Purmerend – Vanochtend en verleden week constateerde wij dit tijdens de opnames van ‘vraag van de week’ al. Tijdens de markt op dinsdag is het bijna niet te doen om de anderhalve meter richtlijn in acht te nemen, ondanks dat de marktkooplieden er alles aan doen.

Ook de gemeentelijke handhavers constateerde dit vanochtend. “Op meerdere plekken werd de verplichte onderlinge afstand van 1,5 meter niet in acht genomen. Nog steeds geldt oa.; Houd 1,5 meter afstand en vermijd te drukke plekken.”, zo schrijven ze op Twitter.

Een rondgang vanochtend bij bezoekers aan de markt en diverse marktkooplieden blijkt dat ongeveer de helft van de 26 aangesproken mensen niets meer ziet in deze maatregel. “Als ik corona krijg dan is het maar zo. Dit is toch niet te doen! ik ben er zo onderhand wel klaar mee. Denk jij ook niet dat het onzin is?”, zegt een man van middelbare leeftijd vragend. Een dertiger geeft wel heel nonchalant aan dat de oudjes dan maar niet meer moeten komen: “Laat ze lekker wegblijven, dan kan ik tenminste normaal mijn boodschappen halen. Worden ze ook niet ziek.”

Een oudere mevrouw van rond de tachtig komt puur uit noodzaak: “Ik haal mijn boodschappen op de markt en ben weer snel weg. Dit is niet goed. De mensen lopen op minder dan 30 centimeter langs mij heen. Ik hoop maar doordat we buiten zijn ik niet ziek wordt. Dat wordt wel beweerd.” Een dame van middelbare leeftijd met mondkapje op is niet blij met wat ze ziet: “Ik haal snel mijn groenten bij de groentenboer op de Kaasmarkt en ga weer naar huis. Het is belachelijk druk.”

Enkele marktkooplieden geven aan dat de gemeente tijdens de markt eenrichtingsverkeer moet gaan instellen. “Dat scheelt al een hoop. Ik heb verder geen idee hoe je dat moet regelen maar ik denk dat dat de enige oplossing is om verdere verspreiding te voorkomen. Een soort van routing met verkeersborden.” Ook dit idee is al door een inwoner voorgesteld. Deze heeft tot op heden nog geen reactie van de gemeente mogen ontvangen. “Dat zegt iets over het beleid en de houding binnen de gemeente.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

 1. wanneer ik de looproute in de Padjedijk als proeftuin mag aanmerken, kan ik zeggen: proef mislukt. merendeel van de mensen trekt zich er niets van aan. en dan tot overmaat van ramp al die overdwars geplaatste fietsen waardoor de loopruimte daar nog smaller wordt. ga er maar van uit dat looprichting op de markt echt niet gaat lukken. nog een reden dat het mislukt: het is volgens de A.P.V. niet toegestaan je met een fiets te begeven tussen de marktkramen. tel maar eens hoeveel bezoekers daar toch lopen met hun fiets. oftewel, regels zijn er om te worden overtreden

 2. Tsjonge, tsjonge wat een gebrek aan verdraagzaamheid en een ikke-ikke instelling.
  Ik vind die 1,5 m echt niet leuk maar probeer deze wel in acht te nemen en die paar basisregels tégen verspreiding van dit kl*tevirus te volgen.
  Voor mijn medemens; jong en oud.

  Jongeren worden wellicht niet zo snel ernstig ziek maar kunnen het virus wel verspreiden.
  Mensen van middelbare leeftijd kunnen (ernstig) ziek worden én het virus verspreiden.
  Ouderen zijn kwetsbaar maar hebben ook het recht op bewegingsruimte buiten hun eigen woning.

  Ondernemers (in alle kleuren, maten en van alle leeftijden) willen op een fatsoenlijke manier hun boterham verdienen en niet alleen tijdens de marktdagen.

  We moeten het met zijn allen doen: ongeacht leeftijd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
26 ° C
27.8 °
25 °
65 %
2.7kmh
7 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.