112Edam

Miljoenenroof van iPhones op Schiphol, vermoedelijk in Edam overgeladen

Schiphol / Edam – De Recherche van de Koninklijke Marechaussee is bezig met een groot onderzoek naar de diefstal van een vrachtzending iPhones ter waarde van 3 miljoen euro. De telefoons werden op zaterdag 14 maart 2020 gestolen vanuit een bedrijf op Schiphol-Rijk. In het onderzoek is inmiddels een 35-jarige man uit Polen aangehouden.

Rechercheurs vermoeden dat een of meer personen van diverse bedrijven hebben geholpen bij de diefstal. Hierbij is mogelijk gebruik gemaakt van vervalste vrachtdocumenten. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat de lading iPhones vermoedelijk in Edam zou zijn overgeladen of uitgeladen. Ook is duidelijk dat kort na de diefstal meerdere gestolen telefoons geactiveerd zijn in Nederland.

Een dag na de roof op 15 maart 2020 kon de Marechaussee een 35-jarige man uit Polen aanhouden. Hij is de chauffeur die de zending meenam van het bedrijf op Schiphol-Rijk. De man is inmiddels in vrijheid, maar blijft wel verdachte in de zaak.

De Marechaussee zet het onderzoek voort en is op zoek naar getuigen of mensen die over informatie beschikken die kan leiden tot het oplossen van de zaak.

Indien u over informatie beschikt die u nog niet heeft gedeeld met het onderzoeksteam, kunt u contact opnemen met de Politie Opsporingstiplijn op 0800 – 6070. Als u liever met iemand van het Team Nationale Inlichtingen spreekt, dan kunt u bellen met het nummer 079-345 8 999 of anoniem tips doorgeven via M: 0800-7000.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.