15.6 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
Home112Miljoenenroof van iPhones op Schiphol, vermoedelijk in Edam overgeladen

Miljoenenroof van iPhones op Schiphol, vermoedelijk in Edam overgeladen

Schiphol / Edam – De Recherche van de Koninklijke Marechaussee is bezig met een groot onderzoek naar de diefstal van een vrachtzending iPhones ter waarde van 3 miljoen euro. De telefoons werden op zaterdag 14 maart 2020 gestolen vanuit een bedrijf op Schiphol-Rijk. In het onderzoek is inmiddels een 35-jarige man uit Polen aangehouden.

Rechercheurs vermoeden dat een of meer personen van diverse bedrijven hebben geholpen bij de diefstal. Hierbij is mogelijk gebruik gemaakt van vervalste vrachtdocumenten. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat de lading iPhones vermoedelijk in Edam zou zijn overgeladen of uitgeladen. Ook is duidelijk dat kort na de diefstal meerdere gestolen telefoons geactiveerd zijn in Nederland.

Een dag na de roof op 15 maart 2020 kon de Marechaussee een 35-jarige man uit Polen aanhouden. Hij is de chauffeur die de zending meenam van het bedrijf op Schiphol-Rijk. De man is inmiddels in vrijheid, maar blijft wel verdachte in de zaak.

De Marechaussee zet het onderzoek voort en is op zoek naar getuigen of mensen die over informatie beschikken die kan leiden tot het oplossen van de zaak.

Indien u over informatie beschikt die u nog niet heeft gedeeld met het onderzoeksteam, kunt u contact opnemen met de Politie Opsporingstiplijn op 0800 – 6070. Als u liever met iemand van het Team Nationale Inlichtingen spreekt, dan kunt u bellen met het nummer 079-345 8 999 of anoniem tips doorgeven via M: 0800-7000.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15.6 ° C
16.7 °
15 °
80 %
2.2kmh
100 %
za
16 °
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.