Purmerend

Brammetje de stationskat aangereden door twee jongens op witte scooter, krijgt schop na

Purmerend – Brammetje de Stationskat is gisteravond aangereden door twee jongens op een witte scooter. De twee jongens reden door om vervolgens om te keren en Brammetje ook nog een schop te geven.

Er is geen kenteken bekend van de scooter. Een jongen op weg naar zijn werk heeft het zien gebeuren. Brammetje is vervolgens opgehaald door zijn baasje Anneke. “Hij was wat stijf en wat humeurig.” De jongen die het heeft zien gebeuren wordt opgeroepen om contact op te nemen met Anneke.

Sinds een paar jaar woont de kater bijna permanent op het treinstation en dat is niet onopgemerkt gebleven. Brammetje is een begrip en begroet iedere dag de reizigers. Soms zit hij er al om 4.00 uur ’s ochtends. Brammetje is een graag geziene gast op het perron. Vanaf zijn favoriete plekje, onder het bankje op het perron, begroet hij de reizigers.

Inmiddels is bekend geworden dat Brammetje geen letsel heeft overgehouden aan het gebeuren. “Brammetje lijkt geen blijvend letsel te hebben opgelopen door de aanrijding en de schop van dat schorem. Wij zijn echt ontzettend geschrokken van de agressie tegen zo’n lief en onschuldig dier. Heel verdrietig word je hiervan.”, schrijft zijn baasje Anneke Rost op Facebook.

Bekijk hieronder de reportage van NH-Nieuws uit 2017.

Ook heeft Brammetje zijn eigen Facebookpagina.

Brammetje De Stationskat Webpagina

Linda Vens: Wat een helden! Twee jongens op een witte scooter hebben vanavond Brammetje de stationskat aangereden om vervolgens door te rijden, om te keren en hem nog een schop te geven. Hij is wat stijf, maar lijkt verder in orde. Kleine aanvulling: een jongen die op weg naar zijn werk was heeft het zien gebeuren.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Kijk een ongeval/aanrijding kán gebeuren.
    Dan kijk je i.i.g. óm naar de benadeelde en zonodig roep je hulp in.
    Maar deze lapzwans(en) geven de benadeelde letterlijk een schop na.
    Goddank is de benadeelde niet al te ernstig gewond maar die lapzwans(en) ……..
    Meld je (en dat geldt ook voor de getuige).

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: